Skip to main content

Συμμορία λήστευε πεζούς στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν για τις ληστείες σε βάρος των πεζών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, 20 και 13 ετών, και ένας 17χρονος Έλληνας. Διέπραξαν 5 ληστείες.

Πολυμελή συμμορία, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και κυρίως ανηλίκων, εξάρθρωσε χθες η αστυνομία.

Για τη συμμετοχή τους στη συμμορία, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, 20 και 13 ετών, και ένας 17χρονος Έλληνας σε βάρος των οποίων, καθώς και δύο ακόμη μελών της, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της «σύστασης συμμορίας», της «ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, ξεκινώντοντας από τον Αύγουστο, διέπραξαν με την απειλή και τη χρήση σωματικής βίας, συνολικά, πέντε ληστείες, κυρίως σε βάρος ανηλίκων, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς, μία 30χρονη Γεωργιάνη μητέρα και ένας 51χρονος Αλβανός, δύο εκ των συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου».