Skip to main content

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη - Οι περιοχές που δρούσε

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν έξι άτομα.

Στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς έξι ημεδαποί ηλικίας 45, 39, 27, 47, 22 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Τα μέλη της συμμορίας τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πανοράματος, Πεύκων, Τριλόφου, Πλαγιαρίου και Περαίας Θεσσαλονίκης προέβησαν σε δώδεκα διαρρήξεις οικιών, μία διάρρηξη Ιερού Ησυχαστηρίου, μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και πέντε κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, με τη λεία τους να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 40.950 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, σε οικίες των συλληφθέντων, στις περιοχές του Λαγκαδά, Υψωμάτων Διαβατών και Κορδελιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία επαναληπτική καραμπίνα, ένα κυνηγετικό όπλο, τέσσερις φορητοί ασύρματοι συντονισμένοι σε συχνότητες της αστυνομίας, διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κοσμημάτων κ.α..

Επιπλέον, κατασχέθηκαν οκτώ Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας των συλληφθέντων ή στενών συγγενών τους, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.