Skip to main content

Εξασφαλίστηκαν 1,36 εκατ. ευρώ για την παρακαμπτήριο στην Κασσάνδρα

Υπεγράφη η χρηματοδότηση ύψους 1,36 εκατ. ευρώ για τα έργα διαπλάτυνσης και αμφιδρόμησης της παρακαμπτηρίου Ν.Φώκαιας-Αθύτου, όπως ανακοίνωσε σε σύσκεψη στη νομαρχία Χαλκιδικής η γγ της περιφέρειας Κε
Τη χρηματοδότηση με 1,36 εκατ. ευρώ των εργασιών διαπλάτυνσης και αμφιδρόμησης του δρόμου της παρακαμπτήριας οδού Ν. Φώκαιας – Αθύτου Χαλκιδικής υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.

«Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ενέκρινε το απαιτούμενο κονδύλιο για την αποκατάσταση της παρακαμπτήριας οδού, που σήμερα είναι μονοδρομημένη», τόνισε η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή σε σύσκεψη στη νομαρχία Χαλκιδικής.

«Η παρακαμπτήριος των τεσσάρων χιλιομέτρων από τη Ν. Φώκαια προς την Άθυτο, όχι μόνο δεν μπορεί να ‘σηκώσει’ το βάρος της κυκλοφορίας, αλλάεμφανίζει και αστοχίες σε διάφορα σημεία. Έτσι, αποφασίσαμε νααντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δρόμου, να βελτιώσουμε την κατάστασήτου και να τον διαπλατύνουμε, ώστε να μπορεί να διατεθεί για αμφίδρομηκίνηση», υπογράμμισε η περιφερειάρχης.

Στη χθεσινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι Κασσάνδρας και Παλλήνης, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κι εκπρόσωποι όλων των φορέων της χερσονήσου Κασσάνδρας, αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση των εργασιών κατασκευής του δρόμου Νέας Φώκαιας – Αθύτου από τη νομαρχία Χαλκιδικής.

Πέραν αυτού προτάθηκε η συνεργασία της νομαρχίας με την περιφέρεια και τους δήμους για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου από πλευράς νομαρχίας και την άμεση χρηματοδότησή της για την ταχύτατη ολοκλήρωσή του.