Skip to main content

Εξασθένησε κι άλλο ο κυκλώνας Ερλ

Ο κυκλώνας Ερλ άρχισε να πλήττει το νησιωτικό σύμπλεγμα κατά μήκος των ακτών της Β. Καρολίνας, κινούμενος παράλληλα με την αμερικανική ακτή με κατεύθυνση προς τα βόρεια, προς τη Νέα Αγγλία και τον Καν
Ο κυκλώνας Ερλ άρχισε να πλήττει το νησιωτικό σύμπλεγμα κατά μήκος των ακτών της Βόρειας Καρολίνας, προκαλώντας επικίνδυνο κυματισμό και συνοδευόμενος από θυελλώδεις ανέμους, κινούμενος παράλληλα με την αμερικανική ακτή με κατεύθυνση προς τα βόρεια, προς τη Νέα Αγγλία και τον Καναδά.

Πάντως ο κυκλώνας εξασθένησε και υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον και συνοδεύεται από ανέμους μέγιστης ταχύτητας 110 μιλίων. Το περασμένο 24ωρο το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ είχε τοποθετήσει τον κυκλώνα στην κατηγορία 4, αλλά στη συνέχεια σταδιακά εξασθένησε.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο κυκλώνας θα εξασθενήσει κι άλλο, αλλά παραμένει ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

Καθώς οι πετρελαϊκές εταιρείες που διατηρούν διυλιστήρια και εξέδρες άντλησης στον Ατλαντικό παρακολουθούν με προσοχή το πέρασμα του κυκλώνα, η εταιρεία EnCana Corp ανακοίνωσε ότι σταμάτησε την άντληση πετρελαίου και απέσυρε το προσωπικό της από εξέδρα που βρίσκεται στη Νέα Σκωτία, στον Καναδά.