Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΕΞΕΔΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ… ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Στην μόνιμη κατάργηση των εξεδρών των επισήμων στις παρελάσεις της περιοχής προχωρά ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη με απόφαση του δημάρχου, λόγω των κοινωνικών συνθηκών.

Στην κατάργηση των εξεδρών των επισήμων στις παρελάσεις της περιοχής προχωρά ο δήμος Πυλαίας  - Χορτιάτη με απόφαση του δημάρχου.

Η απόφαση, που θα έχει μόνιμο πλέον χαρακτήρα, είναι μια παλαιότερη σκέψη του δημάρχου, την ορθότητα της οποίας επιβεβαιώνει ο χρόνος και οι κοινωνικές συνθήκες.

«Επί χρόνια μένουμε στον τύπο των παρελάσεων, χάνοντας την ουσία των ιστορικών γεγονότων. Η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους. Η εξέδρα στις παρελάσεις είναι μια εθιμική συνήθεια που σηματοδοτεί μια απόσταση ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία. Η θέση των «επισήμων» είναι ανάμεσα στον κόσμο από τον οποίο προέρχονται. Για να έχουν την ίδια εικόνα και να μοιράζονται τα ίδια αισθήματα. Είναι ένας πολύ χρήσιμος και αναγκαίος συμβολισμός. Εμείς καταργούμε οριστικά τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις και παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στους πολίτες» δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.  

Η απόφαση του δημάρχου θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου για όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ