Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Οι κρατούμενοι συγκρούστηκαν με μαχαίρια, έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και φέρονται να έχουν βγει στον προαύλιο χώρο.

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού με άγριες συμπλοκές κρατουμένων μεταξύ της πτέρυγας Β και Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι συγκρούστηκαν με μαχαίρια και χατζάρες, έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και φέρονται να έχουν βγει στον προαύλιο χώρο. Νωρίτερα επιχείρησαν να καταλάβουν το διοικητήριο, ωστόσο μετά την έφοδο των ΜΑΤ στο κτήριο, η κατάληψη απετράπη.  

Οι εργαζόμενοι ψυχολόγοι που βρίσκονταν εντός των φυλακών χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Άγνωστο παραμένει αν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν βγει από το χώρο ή αν υπάρχει κάποιος που έχει εγκλωβιστεί.

Εργαζόμενη των φυλακών είπε στον ΣΚΑΪ για αυτό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της:  «Εγκλωβιστήκαμε στο σημείο. Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται με χαντζάρες και μαχαίρια. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα». Ωστόσο, εξήγησε ότι οι κρατούμενοι δεν επιτέθηκαν στους υπαλλήλους καθώς είχαν διαμάχη μεταξύ τους.

Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από τις συμπλοκές, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά. Έξω από τις φυλακές βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες των ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κατάσταση ελέγχεται και τα επεισόδια βαίνουν προς το τέλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ