Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
x

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ: ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΘΕΜΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σε εξέλιξη οι διεργασίες για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ μετά την παρέμβαση Παπανδρέου - Δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητες Γερουλάνος, Χρηστίδης

Στην πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς τις εθνικές εκλογές ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα επικεντρώθηκε η συζήτηση στις διαδοχικές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να συνομιλήσει με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδο.

 

Παράλληλα, χθες το βράδυ ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε μέσω zoom με τον Χάρη Καστανίδη. Από το περιβάλλον του ξεκαθαρίζεται ότι παραμένει σταθερός στην διεκδίκηση της ηγεσίας. Επικοινώνησε χθες και με τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Αναμένεται σήμερα επικοινωνία, πιθανόν μέσω zoom, με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή θα συναντηθούν αύριο Δευτέρα.

Λίγο μετά τη 1 αποχώρησε από τη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναχωρεί για Πύργο Ηλείας για την εκδήλωση Ολυμπιακής εκεχειρίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ