Skip to main content

Εξελίξεις με τις υποψηφιότητες για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Εξελίξεις εντός των ημερών με τις υποψηφιότητες για τον δήμο. Η απόφαση Μπουτάρη, το ραντεβού του Μπίλλια, οι ανακοινώσεις Βούγια και η εκδήλωση Ζέρβα

Γράφει ο Σαλονικιός

Νέες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες όσον αφορά τις υποψηφιότητες για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Έτσι κι αλλιώς οι εκκρεμότητες είναι αρκετές, αλλά δεν αναμένονται να κλείσουν όλες εντός των επόμενων ημερών. Κάποιες, όπως για παράδειγμα το τι θα κάνει τελικά ο Γιάννης Μπουτάρης, εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος, ίσως πάει και μετά τον Οκτώβριο.

Πάντως, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν τη θέση τους τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας, όσο και ο Σπύρος Βούγιας. Ο Πάρις θεωρεί ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ανακοινώσει την απόφασή του εάν θα θέσει τελικά ή όχι υποψηφιότητα. Ο ίδιος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με τοπικά στελέχη και πλέον αναμένει την απόφαση και της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως με ενημερώνει πηγή μου, ο Πάρις πρόκειται να έχει νέα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το αργότερο ως τη Δευτέρα οπότε αναλόγως της εξέλιξης που θα έχει θα λάβει κι αυτός τις αποφάσεις του.

Εάν η Πειραιώς του ανάψει το πράσινο φως τότε θα ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα την υποψηφιότητά του. Σε διαφορετική περίπτωση θα το ξαναζυγίσει, αν και εκτιμώ, ότι χωρίς τη στήριξη της ΝΔ ο Πάρις δεν πρόκειται να μπει σε αυτήν την περιπέτεια.

Την προσεχή Τετάρτη θα δημοσιοποιήσει τις δικές του προθέσεις και ο Σπύρος Βούγιας. Σε μια συνάντηση με δημοσιογράφους και φίλους του στον πολυχώρο Ένεκεν θα ξεκαθαρίσει εάν και με ποιον τρόπο, θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές. Επειδή ο Σπύρος συνηθίζει να επιφυλάσσει εκπλήξεις, η συνάντηση παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Μια βδομάδα μετά, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και μόλις δύο ημέρες πριν από την γιορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, θα ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Όπως σας είχα ενημερώσει σχετικά την Τετάρτη, η ανακοίνωση επρόκειτο να γίνει στη Δευτέρα 22 του μήνα, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής (κτίριο Μ2). Ωστόσο, από τη διεύθυνση του Μεγάρου του απάντησαν ότι οι χώροι του δεν παραχωρούνται για εκδηλώσεις κομμάτων ή παρατάξεων. Κατόπιν αυτού, ο Κωνσταντίνος αναγκάστηκε να αναζητήσει άλλη λύση. Έτσι, μετέθεσε κατά δύο ημέρες την εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του η οποία θα γίνει τελικά το απόγευμα της 24ης του μήνα, στο «Μακεδονία Παλάς».

Εκεί θα ανακοινώσει το όνομα και το έμβλημα της παράταξης, ενώ θα παρουσιάσει και μια πρώτη ομάδα στελεχών που θα πλαισιώσουν την υποψηφιότητά του.