Skip to main content

Εξαιρετική η Εθνική κόντρα στο Βέλγιο στη φιλική... μοιρασιά στο Χέιζελ (vid)

Η «πειραματική» ενδεκάδα του Φαν'τ Σιπ έφυγε αήττητη με σκορ 1-1 από τη βελγική πρωτεύουσα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις εν όψει προκριματικών Μουντιάλ

Εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην κορυφαία ομάδα του κόσμου στο ranking της FIFA, το Βέλγιο, πραγματοποίησε απόψε στο Χέιζελ των Βρυξελλών η Εθνική Ελλάδας.

Με κορυφαίο τον Γιώργο Μασούρα, η «πειραματική» ενδεκάδα του Τζον Φαν'τ Σιπ έφυγε αήττητη με σκορ 1-1 από τη βελγική πρωτεύουσα, αφήνοντας πάρα πολλές υποσχέσεις ενόψει των επίσημων αγώνων που ακολουθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στους προκριματικούς του Μουντιάλ 2022.

Η ελληνική ομάδα είχε 9 τελικές προσπάθειες έναντι 7 των «κόκκινων διαβόλων», που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει του επερχόμενου Euro, όπου συγκαταλέγονται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο.

Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με διάθεση να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος των Βέλγων και μόλις στο 3’ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μασούρα, ο οποίος μπήκε στην πορεία της μπάλας, μετά το γύρισμα του Αντερβάιρελντ στον Μινιολέ, αλλά το πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Βέλγο «κίπερ».

Στο 10’ το σουττ του Μπακασέτα βρήκε ξανά στη σωστή θέση τον Μινιολέ. Μετά το δεκάλεπτο το Βέλγιο άρχισε να ανεβάζει... στροφές και στο 14’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με εξ επαφής πλασέ του Λουκάκου που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Βλαχοδήμος.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20΄ με τον Τοργκάν Αζάρ να συνδυάζεται με τον Καράσκο και να πλασάρει για το 1-0 των Βέλγων. Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 36’ σε πλασέ απ’ τα τρία μέτρα και με τον Βλαχοδήμο εξουδετερωμένο, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπακασέτας είχε σουτ λίγο άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Μινιολέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιο έδειξε διάθεση να πιέσει λίγο παραπάνω, αλλά η «γαλανόλευκη» ήταν εκείνη που έφτασε κοντά στο γκολ με νέα προσπάθεια και σουτ του εξαιρετικού Μασούρα στο 61’, που έδιωξε με υπερένταση στη γωνία του ο Μινιολέ.

Η ισοφάριση ήρθε εντέλει στο 66’. Σκόρερ ο Τζαβέλλας από κοντά, μετά το «ριμπάουντ» σε κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο αριστερό δοκάρι. Ήταν το τρίτο γκολ του πολύπειρου αμυντικού στην 39η παρουσία του στην Εθνική.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο Φαν'τ Σιπ έκανε κι άλλες δοκιμές (ντεμπούτο Σάλιακα στην Εθνική) και είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να στέκεται εξαιρετικά και να είναι φουλ ανταγωνιστική μέχρι τέλους, απέναντι σε μία ομάδα τοπ επιπέδου.

Η Ελλάδα θα παίξει το τελευταίο τεστ πριν τα ματς του Σεπτεμβρίου το βράδυ της Κυριακής (6/06, 20:00), με αντίπαλο τη Νορβηγία στη Μάλαγα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90’ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82’ Τίλεμανς), Ντεναγιέ, Μπογιατά, Μενιέ, Ντεντόνκερ, Πρατ, Τ. Αζάρ (74’ Καστάνιε), Ντοκού (46’ Μέρτενς), Λουκάκου (46’ Μπατσουαγί), Καράσκο (74’ Σαντλί).

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80’ Σάλιακας), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60’ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69’ Σιώπης), Γαλανόπουλος (69’ Ζέκα), Γιαννούλης, Μπακασέτας (80’ Μάνταλος), Μασούρας, Παυλίδης (60’ Πέλκας).