Skip to main content

Εξετάσεις από στρατιωτικούς γιατρούς σε ΚΑΠΗ του Δ.Πυλαίας - Χορτιάτη

Στις ενημερωτικές επισκέψεις συζητήθηκαν οι απορίες και τα ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες, ενώ έγιναν καρδιογραφήματα σε μέλη των ΚΑΠΗ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν και στα έξι ΚΑΠΗ του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη από τις 6 έως και 8 Νοεμβρίου ενημερωτικές επισκέψεις σε συνδυασμό με ιατρικές εξετάσεις από πολυμελές ιατρικό κλιμάκιο του Γ’ Σώματος Στρατού στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.

Το κλιμάκιο των γιατρών του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου και του Γ’ Σώματος Στρατού περιελάμβανε τις ειδικότητες παθολόγου, καρδιολόγου, ρευματολόγου και ψυχολόγου –ψυχίατρου και σύμφωνα με το πρόγραμμα στη διάρκεια του τριημέρου επισκέφθηκαν τα ΚΑΠΗ στις αντίστοιχες Δημοτικές Ενότητες (Πυλαίας και Μαλακοπής, Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου, Πανοράματος, Χορτιάτη).  

Στις ενημερωτικές επισκέψεις συζητήθηκαν οι απορίες και τα ερωτήματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες, ενώ έγιναν καρδιογραφήματα σε όσα από τα μέλη των ΚΑΠΗ το επιθυμούσαν.

«Συνεχίζοντας τις από κοινού δράσεις μας σε στενή συνεργασία με το Γ’ Σώμα Στρατού, οργανώσαμε τις επισκέψεις του ιατρικού κλιμακίου στα έξι ΚΑΠΗ του δήμου μας, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες και οι δημότισσες μας από τους εξαίρετους στρατιωτικούς ιατρούς σχετικά με το πως θα αντιμετωπίσουν τις συχνότερες παθήσεις της τρίτης ηλικίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλό μου φίλο, διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο, Δημήτριο Μπίκο και σε όλους τους στρατιωτικούς ιατρούς  που συμμετείχαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς στην ενημέρωση και εξέταση των συμπολιτών μας» σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά του ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος, Δημήτριος Μπίκος ευχαρίστησε τον κ. Καϊτεζίδη για το πολύ καλό κλίμα και την άριστη συνεργασία των δύο φορέων στις μεταξύ τους κοινές δράσεις, επισημαίνοντας ότι εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Στρατηγείου του Γ’ Σώματος Στρατού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων.