Skip to main content

Εξεταστική για την οικονομία από το 1980 ζητεί η ΝΔ

Το αίτημα της ΝΔ η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία να ερευνήσει και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από το 1980 και μετά επανέλαβε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Χρ. Σταϊκούρας, μετά την ολοκ
Το αίτημα της ΝΔ η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία να ερευνήσει και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν από το 1980 και μετά επανέλαβε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Χρ. Σταϊκούρας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Α. Σαμαρά με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

«Η κυβέρνηση επιδίδεται σε κυνήγι ενόχων για να καλύψει τις δικές της αβελτηρίες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Καμία αντίρρηση για εξεταστική επιτροπή από το 1980, για να δούμε πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη από τότε μέχρι και σήμερα και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Ο υπεύθυνος τομέα ελέγχου εργασίας κ. Βρούτσης ζήτησε η εξεταστική επιτροπή που θα συσταθεί να εξετάσει όλα τα ζητήματα μέχρι και σήμερα, γιατί, όπως είπε, εγείρονται πολλές απορίες για τις κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για παλινωδίες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, σχολιάζοντας την πρόταση αυτή της ΝΔ, δήλωσε με νόημα πως «δεν πρέπει να πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε και το κλαδί είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Πρόσθεσε πως «ο ελληνικός λαός απαιτεί κινήσεις που θα δείχνουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη στον τόπο», ενώ σε ερώτηση για το αν κάποιοι θα πρέπει να πάνε φυλακή, τόνισε πως «η φυλακή είναι το ανώτατο σημείο απονομής δικαιοσύνης για όσους έχουν διασπαθίσει το δημόσιο χρήμα».

Συνάντηση Σαμαρά- ΓΣΕΕ

Κατά τις συνομιλίες που προηγήθηκαν το προεδρείο της ΓΣΕΕ ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ σχετικά με τις πρωτοβουλίες και τις απόψεις της Συνομοσπονδίας για την εισοδηματική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις και την ανεργία.

«Ζητήσαμε να ενισχύσει η ΝΔ τις προσπάθειές μας για να βοηθηθούν οι χαμηλόμισθοι», δήλωσε μετά από τη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε πως το ενδεχόμενο για πιο επώδυνα μέτρα είναι ορατό.

«Αποδεικνύεται πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για αντισταθμιστικά μέτρα, για την τόνωση της οικονομίας», υπογράμμισε και επεσήμανε πως το κόστος της λήψης των «νέων επώδυνων μέτρων δεν συμψηφίζεται και δεν επιμερίζεται με εξεταστικές επιτροπές».

Για απόλυτη ταύτιση θέσεων, ΓΣΕΕ-ΝΔ για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν κυρίως τους χαμηλόμισθους έκανε λόγο ο γραμματέας συνδικαλιστικού κ. Γιάννης Μανώλης.