Skip to main content

Εξεταστική για την πορεία της οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Γεωργιάδης

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να γίνει Εξεταστική Επιτροπή «για να δούμε γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε την οικονομία στη σημερινή κατάσταση».

Επίθεση στη κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, σε δύο χρόνια θα έχουν χαθεί 18 δισ. ευρώ ενώ η ανεργία στο τέλος του 2016 θα αυξηθεί στο 25,8%, από 19,5% που ήταν οι προβλέψεις όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ.

«Για όλα αυτά δεν θα έπρεπε να κάνουμε μια Εξεταστική Επιτροπή για να δούμε γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε την οικονομία στη σημερινή κατάσταση;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «θέλει πολύ μεγάλο θράσος να μας ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, λέγοντας ότι η επιλογή να του ανατεθεί το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έχει «συμβολισμούς».

Ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία της κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε για υπουργό Παιδείας τον άνθρωπο που έχει επιχειρηματολογήσει κατά της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων.

«Εσείς από όλα σας τα στελέχη επιλέξατε για υπουργό Παιδείας αυτόν που επιχειρηματολογούσε γιατί δεν πρέπει να γίνει δεκτή η ποντιακή γενοκτονία. Και μόνον αυτός θα ήταν αρκετός λόγος για να πούμε όχι στην κυβέρνηση», είπε ο Αδ.Γεωργιάδης.