Skip to main content

Εξεταστική για τις υποκλοπές: Διαξιφισμοί ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση Ράμμου

Ολοκληρώθηκε σήμερσα το απόγευμα η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστου Ράμμου στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα, διεκόπη και συνεχίσθηκε σήμερα στις δέκα το πρωί.

Επόμενη μάρτυρας που πέρασε την πόρτα της Εξεταστικής Επιτροπής είναι η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

Δ. Μαρκόπουλος: Κατέρρευσαν οι χθεσινές διαρροές και τα fake news ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ, δήλωσε: «Με όσα ακούσαμε σήμερα από τον κ. Ράμμο κατέρρευσαν όλες οι χθεσινές διαρροές και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ».

Δ. Τζανακόπουλος: Έχουμε ένα δίδυμο σκάνδαλο παρακολουθήσεων και συγκάλυψης

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ δήλωσε ότι μετά την εξέταση «αυτό που προκύπτει είναι ότι έχουμε να κάνουμε αποδεδειγμένα πλέον με ένα δίδυμο σκάνδαλο. Από τη μια πλευρά το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και από την άλλη πλευρά το σκάνδαλο της συγκάλυψης των ευθυνών και των εντολών Μητσοτάκη.

Προκύπτει ότι στις 29 Ιουλίου, όταν και κατατέθηκε η καταγγελία Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση από το Predator ο κ. Κοντολέων, τότε διοικητής της ΕΥΠ, έδωσε εντολή καταστροφής των μηχανημάτων στα οποία καταγράφονταν οι συνομιλίες και τα μηνύματα των παρακολουθούμενων, πριν καν ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, πριν καν προκύψει ενημέρωση της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Άρα λοιπόν, ΕΥΠ και Predator στην πραγματικότητα λειτουργούσαν από κοινού. Δεύτερο στοιχείο, είναι το γεγονός ότι όπως αποτυπώνεται στην σχετική έκθεση, το σχετικό πρακτικό της ΑΔΑΕ, υπήρξε άρνηση συνεργασίας από τον νυν διοικητή της ΕΥΠ κ. Δεμίρη και την ίδια στιγμή, η δήλωση της αρμόδιας εισαγγελέως ότι θεωρεί τον εαυτό της «ανέλεγκτη».

Σχετικά με όλα αυτά, είναι προφανείς οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη αλλά είναι και προφανής η ανάγκη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα ώστε να ελέγξει την κατά τη γνώμη της «ανέλεγκτης» εισαγγελέως που έχει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε και μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή και μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και με κάθε άλλο νόμιμο μέσο, να δουλεύουμε ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες στα πρόσωπα που αρμόζει».

Ευαγγελία Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Βαθύ σκοτάδι παντού: Η ΕΥΠ επικαλείται το απόρρητο σε όλα τα θεσμικά όργανα

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, δήλωσε πως «η ΕΥΠ αρνήθηκε κάθε συνεργασία με την ΑΔΑΕ, δηλαδή τον ίδιο τον ελεγκτή της. Κατέστρεψε τα στοιχεία την ίδια μέρα της καταγγελίας Ανδρουλάκη. Και επικαλείται το απόρρητο σε όλα τα θεσμικά όργανα, στην Βουλή, στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά και στην Ανεξάρτητη Αρχή. Βαθύ σκοτάδι παντού».