Skip to main content

Εξετάζεται χρονόμετρο στα ψώνια με το e-katanalotis

Ο γγ Εμπορίου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους.

Τον προβληματισμό του για τις εικόνες συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το κράτος», τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, εξηγώντας πως η πολιτεία έρχεται σε δύσκολη θέση με τη λήψη περιοριστικών μέτρων, ενώ συμπλήρωσε πως «έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου δήλωσε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως είναι ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν.