Skip to main content

Επιμένει σε δάνειο από τον EFSM η Κομισιόν παρά τις αντιρρήσεις χωρών

Υπήρξαν ανησυχίες εκτός της Ευρωζώνης για μια ενδεχόμενη κάλυψη των βραχυπρόθεσμων δανειακών αναγκών της Αθήνας, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Η παροχή κονδυλίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM) είναι μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται αυτή τη στιγμή για τη «χρηματοδότηση - γέφυρα» της Ελλάδας, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά τη λήξη των εργασιών του Ecofin στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντομπρόβσκις επιβεβαίωσε πάντως ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin υπήρξαν χώρες εκτός Ευρωζώνης, που εξέφρασαν ανησυχία για μια ενδεχόμενη κάλυψη των βραχυπρόθεσμων δανειακών αναγκών της Αθήνας, μέσω του EFSM.

Όπως είπε, εξετάζεται ποιες είναι οι καλύτερες δυνατές επιλογές για τη «χρηματοδότηση - γέφυρα» της Ελλάδας, ωστόσο παραδέχτηκε ότι σχεδόν όλες οι επιλογές είναι δύσκολες.

«Πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση σε αυτή την περίπλοκη κατάσταση, όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, τονίζοντας ότι αν η οποιαδήποτε λύση αφορά τα 28 κράτη - μέλη φυσικά θα συμμετάσχουν και τα «28» στις διαβουλεύσεις.