Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΞΙ ΑΚΟΜΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Από τους υπεύθυνους του γηροκομείου έχει ειδοποιηθεί από χθες το ΕΚΑΒ και γίνεται σταδιακή μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς.

Στα 19 φαίνεται πως φτάνουν τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο των Σερρών που από προχθές έχει εντοπιστεί νέα συρροή.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, διαγνώστηκαν έξι νέα πιθανά περιστατικά, Όπως είπε ο διευθυντής του γηροκομείου, Κώστας Καραμούτσος, έχει ειδοποιηθεί από χθες το ΕΚΑΒ και γίνεται σταδιακή μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς.

Όσον αφορά στο πώς μπήκε ο κορωνοϊός στο χώρο, είπε πως διαγνώστηκαν έξι εργαζόμενοι ασυπτωματικοί, σε προγραμματισμένο έλεγχο που τους έγινε.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, μία εξ αυτών είχε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα μοριακό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. «Βάσει πρωτοκόλλου, γίνονται τεστ όταν οι εργαζόμενοι γυρνούν από άδεια, αλλά και τυχαία προληπτικά», εξήγησε ο ίδιος και έκανε λόγο για αβάσταχτο οικονομικό βάρος για τη διενέργεια του τεστ. Αυτό που τόνισε ο Κ.Καραμούτσος, είναι ότι, στο χώρο λαμβάνονταν όλα τα μέτρα, «προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι μία διαχείριση του ρίσκου, όμως η μάσκα και τα προστατευτικά έχουν αποτελεσματικότητα όταν τη φορά το σύνολο του πληθυσμού» και εξήγησε το ρίσκο για τους ηλικιωμένους που αδυνατούν να φορέσουν μάσκα και την έκθεσή τους, παρά το ότι οι εργαζόμενοι φορούν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ