Skip to main content

Έξι οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες

Οι πέντε από τους θανάτους καταγράφηκαν στην κομητεία Κινγκ, κοντά στην πόλη του Σιάτλ, και ένας στην κομητεία Σνοχόμις.

Τέσσερις νέοι θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε έξι, όλοι τους στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος τύπου των υγειονομικών αρχών της πολιτείας.

Οι πέντε από τους θανάτους καταγράφηκαν στην κομητεία Κινγκ, κοντά στην πόλη του Σιάτλ, και ένας στην κομητεία Σνοχόμις, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τον Καναδά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως εξήγησε από την πλευρά του, ο γιατρός Τζεφ Ντάτσιν, επικεφαλής της αρχής δημόσιας υγείας των κομητειών Σιάτλ και Κινγκ, τα οκτώ από τα συνολικά 14 κρούσματα στην περιοχή δικαιοδοσίας του συνδέονται με μια μονάδα φροντίδας, περιλαμβανομένων των 4 θανάτων. Οι 4 από τους έξι ανθρώπους που έχουν πεθάνει ήταν ηλικιωμένοι και/ή αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα, είπε ο Ντάτσιν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία της Ουάσιγκτον ανέρχεται πλέον σε 18, επισήμανε.

Ο επιστήμονας υπογράμμισε ότι «αναμένουμε τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες και παίρνουμε την κατάσταση πολύ σοβαρά υπόψη».

Έως χθες, ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ανερχόταν σε 91, όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις δεν αποτελούν ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με την επιδημία του κορωνοϊού μπροστά στην οποία οι ΗΠΑ, όπως επαναβεβαίωσε, είναι καλά προετοιμασμένες.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ασφαλές» υπογράμμισε ο Τραμπ, ερωτηθείς στο Οβάλ Γραφείο για πιθανές ανησυχίες που συνδέονται με τη διάδοση του ιού, κατά τη διάρκεια των μαζικών προεκλογικών συγκεντρώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Θα μπορούσατε να θέσετε αυτό το ερώτημα στους Δημοκρατικούς. Αυτοί κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις, βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία»» συμπλήρωσε.

Ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος αναμένεται να συμμετάσχει απόψε σε μια συγκέντρωση "Keep America Great" στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά» σημείωσε, αναφερόμενος στη συνάντησή του με εκπροσώπους των φαρμακευτικών ομίλων προκειμένου να μιλήσουν για τις εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας.

«Τους ζητήσαμε να επιταχύνουν ό,τι κάνουν σε σχέση με τα εμβόλια» τόνισε.