Skip to main content

Έξι νεκροί από το μακελειό στο Ελσίνκι

Βρέθηκαν δύο ακόμα πτώματα, το ένα εκτιμάται ότι είναι του δράστη και το άλλο της πρώην συζύγου του, ενώ Φινλανδοί ερευνητές εκτιμούν τώρα πως τα αίτια της τραγωδίας ήταν αισθηματικά.
Ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα άνοιξε  πυρ στο εμπορικό κέντρο στα περίχωρα του Ελσίνκι, σύμφωνα με τη φινλανδική αστυνομία. Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν λίγο μετά τις 10.00 (τοπική ώρα και ώραΕλλάδας) στον πρώτο όροφο του Σέλο, ενός μεγάλου εμπορικούσυγκροτήματος του Έσποο. Το Έσποο απέχει περίπου 15 χλμ. από τοΕλσίνκι, έχει 250.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλητης Φινλανδίας. Εκεί βρίσκεται επίσης η έδρα της εταιρείας κινητώντηλεφώνων Nokia.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ατμόσφαιρα μεγάλου πανικού μέσα στοεμπορικό κέντρο. Οι άνθρωποι έπεφταν στο πάτωμα όταν ο δράστης άνοιξεπυρ. «Όλοι είχαν πανικοβληθεί, ουδείς ήξερε τι συμβαίνει, πολλοίέκλαιγαν», αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο φινλανδικό ραδιοσταθμόYLE.

Ο ένοπλος σκότωσε τρεις άνδρες και μια γυναίκα στο εμπορικό κέντρο καιαργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρήκε σε μια κατοικία το πτώμα τηςπρώην συζύγου του. Σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης η γυναίκα εργαζόταν στο εμπορικόκέντρο όπου έγινε το φονικό και το δικαστήριο είχε απαγορεύσει στονΣκουπόλι να πλησιάζει σ΄ αυτό.

Στη διάρκεια διάρκεια συνέντευξης Τύπου Φινλανδοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε ένα έκτο πτώμα και μπορεί να πρόκειται για το δράστη, ενώ εκτιμούν τώρα πως τα αίτια της τραγωδίας ήταν αισθηματικά.

Ο ύποπτος για την επίθεση ονομάζεται Ιμπραήμ Σκουπόλι, είναι 43 ετών, κατάγεται από το Κόσοβο και έχει ποινικό μητρώο. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του και ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για να τον βρει. Οι αστυνομικοί είπαν πως πιθανό κίνητρο μπορεί να είναι η ζήλια, καθώς ο Σκουπόλι είχε καταδικαστεί για κακομεταχείριση της συζύγου του και είχαν εκδοθεί σε βάρος του περιοριστικά μέτρα.