Skip to main content

Έξι συλλήψεις και τριάντα προσαγωγές για την ομιλία Τσίπρα στο λιμάνι

Όλες οι συλλήψεις και οι προσαγωγές αφορούν άτομα τα οποία διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο πλαίσιο της παρουσίας Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Έξι συλλήψεις και περίπου 30 προσαγωγές είναι ο απολογισμός από τις σημερινές εντάσεις που σημειώθηκαν έξω από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όλες οι συλλήψεις και οι προσαγωγές αφορούν άτομα που διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι περισσότεροι από τους οποίους είανι γνωστοί στις αρχές καθώς παρευρίσκονται σε κάθε διαμαρτυρία υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Το χρονικό

Οι πρώτες τρεις προσαγωγές έγιναν λίγο πριν τις 7.00 όταν οι πρώτοι διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας άρχισαν να καταφτάνουν στο σημείο. Ακολούθησαν ακόμα τέσσερις σε στενό στα Λαδάδικα, όπου επικράτησε ένταση μεταξύ των ατόμων και των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι κατάφεραν τους έβαλαν στην κλούβα που βρισκόταν στο σημείο έπειτα από σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Λίγο μετά τις 8.00, νέα ομάδα διαδηλωτών εμφανίστηκε κινούμενη αντίθετα από τη Λεωφόρο Νίκης, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους απωθούν προς το πεζοδρόμιο από την πλευρά του Θερμαϊκού Κόλπου. Στο σημείο υπήρξε νέα μικροένταση, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε δεκάδες προσαγωγές, με τα άτομα να φωνάζουν πως «δεν κάναμε τίποτα» και πως θέλουν να απευθύνουν στον πρωθυπουργό κάποιες ερωτήσεις.

Μετά και την ένταση των ΜΑΤ με τους αντιεξουσιαστές, οι εναπομείναντες διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας διαλύθηκαν από το σημείο. Έξι από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σημειώνεται πως τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου οπισθοχώρησαν οικειοθελώς και οι δυνάμεις ασφαλείας δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε προσαγωγές.