Skip to main content

Έξι συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη από τα επεισόδια

Σε έξι συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη στα επεισόδια που σημειώθηκαν κυρίως στην οδό Μητροπόλεως, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων.

Σε έξι συλλήψεις, ηλικίας από 17 ως 35 ετών, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη στα επεισόδια που σημειώθηκαν κυρίως στην οδό Μητροπόλεως, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων. Επίσης, προσήχθησαν συνολικά 20 άτομα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Από τις επιθέσεις αγνώστων προκλήθηκαν φθορές σε τζαμαρίες κυρίως των καταστημάτων και συγκεκριμένα, σε δυο τράπεζες, ένα κατάστημα ΕΛΤΑ, δυο καταστήματα και ένα τουριστικό γραφείο.

Κατά τη διέλευση των πορειών από τη Λεωφόρο Νίκης και την οδό Εθνικής Αμύνης, άτομα που είχαν παρεισφρύσει σε αυτές, με ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων, προξένησαν φθορές σε τζαμαρίες δύο καταστημάτων και ενός Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ .

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ομάδα ατόμων που είχαν σε αρκετές περιπτώσεις καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, κράνη, και άλλα μέσα, συγκεντρώθηκε στην οδό Μητροπόλεως, όπου πραγματοποίησε επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα, τεμάχια μαρμάρων και φωτοβολίδες.

Η ίδια ομάδα, στις οδούς Μητροπόλεως και Κομνηνών, προκάλεσε φθορές σε υαλοπίνακες δύο Τραπεζικών Υποκαταστημάτων, ενός ΑΤΜ, σε τζαμαρίες ενός τουριστικού γραφείου και σε παρμπρίζ 4 σταθμευμένων οχημάτων.