Skip to main content

Έξι τράπεζες κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας

«Έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν εντοπιστεί να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με ελληνικά ομόλογα», φέρεται να δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της
«Έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν εντοπιστεί να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με ελληνικά ομόλογα κατά τη διάρκεια της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα», φέρεται να δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο γαλλικό κοινοβούλιο.

Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι και τα 6 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι αγγλοσαξονικής προελεύσεως, δηλαδή αμερικανικών και βρετανικών συμφερόντων.
Η Λαγκάρντ ανέφερε, επίσης, ότι η γαλλική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ανάληψης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμβουλευτικού ρόλου για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα χρειαστεί περαιτέρω συνδρομή του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Γαλλίας, Ζαν Πιερ Ζουαγιέ, είχε απευθύνει έκκληση στις κοινοτικές κυβερνήσεις να «σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι των αγγλοσαξονικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων» σε βάρος της ελληνικής οικονομίας.