Skip to main content

Εξιχνιάσθηκε η ληστεία με δράστη τον ειδικό φρουρό-Πώς εκβίασε το θύμα

Συνελήφθη ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του που εμπλέκονται στη ληστεία σε βάρος εμπόρου αυτοκινήτων με λεία 40.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων της ΕΛ.ΑΣ. η χθεσινή ληστεία σε βάρος επιχειρηματία, εμπόρου αυτοκινήτων με δράστη νεαρό ειδικό φρουρό.

Σε βάρος του επίορκου αστυνομικού και του ιδιώτη συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία. Συνελήφθη ωστόσο και το θύμα καθώς στο σπίτι του βρέθηκε μικροποσότητα χασίς και 40.000 ευρώ σε μετρητά. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των «Αδιάφθορων», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, ο 22χρονος ειδικός φρουρός και ο συνεργός του που παρίστανε τον αστυνομικό είχαν στήσει καρτέρι στην είσοδο της πολυκατοικίας του επιχειρηματία, στο Ελληνικό. Μόλις εκείνος βγήκε από το σπίτι του, χθες το πρωί τον απείλησαν με όπλο και τον οδήγησαν πίσω στο διαμέρισμά του. Εκεί τον υποχρέωσαν να τους δώσει 40.000 ευρώ σε μετρητά απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσαν στη σύλληψή του για κατοχή ναρκωτικών.

Το θύμα της ληστείας είπε στα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ότι τα ναρκωτικά είχαν μαζί τους ο αστυνομικός και ο συνεργός του.  Ο ισχυρισμός του πάντως δεν κρίθηκε αληθής καθώς στο σπίτι του, εκτός από δύο σακουλάκια με περίπου 100 γραμμάρια κάνναβης βρέθηκαν και δύο ζυγαριές ακριβείας.

«Θα μπορούσαν οι δράστες να μεταφέρουν τα ναρκωτικά προκειμένου να τον εκβιάσουν, όχι όμως και τις δύο ζυγαριές ακριβείας», σχολίασε αρμόδιος αξιωματούχος. Ο έμπορος αυτοκινήτων τους παρέδωσε τα χρήματα -τέσσερις δεσμίδες των 10.000 ευρώ- και μετά την αποχώρησή τους από το σπίτι άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Ένας περίοικος αποπειράθηκε να τους σταματήσει, με το νεαρό ειδικό φρουρό να τον απειλεί με το υπηρεσιακό του όπλο.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στο «100» και άμεσα στο σημείο έσπευσε μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ειδικό φρουρό και τον συνεργό του, που στη θέα των δικυκλιστών προσπάθησαν να πετάξουν τη σακούλα με τα χρήματα. Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ την περαιτέρω έρευνα ανέλαβαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν αρχικά τα ξημερώματα του Σαββάτου αποπειραθεί να ληστέψουν τον επιχειρηματία, περιμένοντάς τον στην είσοδο της πολυκατοικίας του. Είχαν γίνει αντιληπτοί από περιοίκους που είχαν θεωρήσει ύποπτη την παρουσία τους στο σημείο. Προκειμένου μάλιστα να τους καθησυχάσει ο ειδικός φρουρός είχε επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα λέγοντάς τους ότι εκτελεί περιπολία στην περιοχή. Ο επίορκος αστυνομικός ήταν ένας από τους 1.200 νεοπροσληφθέντες ειδικούς φρουρός που στελέχωσαν τον Ιανουάριο την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.. Προ μηνών ωστόσο, είχε εντοπιστεί να κινείται κοντά στο σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς. Ερωτηθείς τι έκανε στην περιοχή είχε ισχυριστεί ότι πραγματοποιούσε αυτοψία και ελέγχους σε καταστήματα.

Όσα είχε υποστηρίξει δεν έπεισαν τους επικεφαλής του που τον μετέθεσαν στις πεζές περιπολίες. Ο επιχειρηματίας έχει συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, κάτι που πιθανολογείται ότι είχε πληροφορηθεί ο 22χρονος ειδικός φρουρός. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δράστης και θύμα ήταν γνωστοί.

Πηγή: kathimerini.gr