Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΝΟΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς, αλβανικής καταγωγής, για ένοπλες ληστείες που έλαβαν χώρα σε καταστήματα ψιλικών και μια ληστεία σε οικία

Στην εξιχνίαση δώδεκα περιπτώσεων ληστειών και στην ταυτοποίηση των δραστών τους προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν ο μεν πρώτος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε όπλα, αλλά και δυνάμει Εντάλματος Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος για αντίσταση.

Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε ληστείες σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών τους ηλικίας 37 και 27 ετών, ήδη κρατούμενων σε Καταστήματα Κράτησης για περιπτώσεις ανθρωποκτονίας και ληστείας αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των συλληφθέντων, από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας είτε τις περισσότερες φορές, μόνος του είτε από κοινού με τους συνεργούς του, διέπραξε 11 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών και μία ληστεία σε οικία, με τη δράση του να εντοπίζεται στις περιοχές Άνω Πόλης, Τούμπας, Καλαμαριάς, Συκεών, Πολίχνης και Ευόσμου.

Η συμμετοχή του δεύτερου συλληφθέντα συνίσταται σε περίπτωση ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Πολίχνη με απειλή χρήσης σφυριού.

Οι ήδη κρατούμενοι συνεργοί τους, συμμετείχαν σε πέντε περιπτώσεις ληστειών σε παρόμοιες επιχειρήσεις, καθώς ανέμεναν σε ενοικιαζόμενο όχημα προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή μετά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Το αυτοκίνητο αυτό βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ στο εσωτερικό του εντοπίσθηκε το πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις έκνομες ενέργειές του.

Ξημερώματα της 31-07-2021, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στο κέντρο της πόλης, εντοπίσθηκαν οι δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και αντικείμενα που φορούσαν κατά την τέλεση της ληστείας στην περιοχή της Πολίχνης. Σημειώνεται ότι, κατά τον έλεγχο αντιστάθηκαν σθεναρά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και οι δύο άντρες συνελήφθησαν εκ νέου. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ