Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο φονιάς της Κάριανης πυροβόλησε και Ρουμάνο γιατί «το ζήτησε ο διάβολος»

Η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενός 34χρονου αλλοδαπού στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς

Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός 34χρονου Ρουμάνου που έλαβε χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου του 2019 στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Ο δράστης δήλωσε ότι έλαβε «εντολή να σκοτώσει μετανάστη από τον διάβολο», καθώς υπάρχει καμπ μεταναστών κοντά στο σημείο όπου έγινε η απόπειρα. Μάλιστα, ο δράστης, τον Οκτώβριο του 2020 σκότωσε στην Κάριανη έναν Αλβανό μετανάστη.

Ειδικότερα ο 40χρονος, κινούμενος με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του στο 10ο χλμ της παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς έβαλε με πυροβόλο όπλο κατά του θύματος, το οποίο επέβαινε σε ποδήλατο με προορισμό την εργασία του, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στην κοιλιακή χώρα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Το χρονικό του φονικού της Κάριανης

Στη Θεσσαλονίκη είχε εντοπιστεί ο 40χρονος ημεδαπός που δολοφόνησε 58χρονο Αλβανό στις 24 Αυγούστου 2020 σε αγροτική περιοχή της Κάριανης, στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, το θύμα είχε εντοπιστεί θανάσιμα τραυματισμένο στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο.

Έπειτα από έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων, διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας ημεδαπός.