Skip to main content

Βρήκαν τους δράστες της ένοπλης ληστείας σε fast food στην Καλαμαριά

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά εννέα άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία. Τρία εξ΄αυτών κρατούνται ήδη σε φυλακές

Ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2017, σε ταχυφαγείο στην περιοχή της Καλαμαριάς εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση (8 ημεδαποί άντρες – 1 ημεδαπή γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι τρεις εξ’ αυτών βρίσκονται ήδη κρατούμενοι σε Γενικά Καταστήματα Κράτησης και Αγροτική Φυλακή της χώρας.

Αρχές Ιουνίου του 2017, οι δράστες ηλικίας από 22 έως 42 ετών, κινούμενοι με δύο οχήματα, ένα εκ των οποίων έφερε κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή της Θέρμης, προσέγγισαν ταχυφαγείο στην περιοχή της Καλαμαριάς. 

Εισήλθαν στο εσωτερικό του σπάζοντας με βαριοπούλα την κεντρική είσοδο του καταστήματος. Αφού διέρρηξαν πόρτα γραφείου στο εσωτερικό της επιχείρησης, εξανάγκασαν, με την απειλή μονόκαννης καραμπίνας, τον προσωρινά υπεύθυνο να απασφαλίσει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου αφαίρεσαν 3.000 ευρώ και διέφυγαν.

Προκειμένου να μην εντοπιστούν κατά την καταδίωξή τους από αστυνομικές δυνάμεις, η εμπλεκόμενη στην υπόθεση γυναίκα παρείχε στους συνεργούς της συνδρομή για την απόκρυψή τους, υποδεικνύοντάς τους χώρο στάθμευσης στην πολυκατοικία όπου διαμένει, στην περιοχή του Ευόσμου.

Η εντατική όμως και επισταμένη έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στα στοιχεία ταυτότητας των δραστών και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.