Skip to main content

Εξιδανικευμένη η εικόνα του υπ. Παιδείας λέει η ΝΔ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας παρουσίασε μια εξιδανικευμένη εικόνα, η οποία όμως απέχει σημαντικά από την πραγματικότητα αναφέρει η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας της
Σειρά ερωτημάτων για την κατάσταση στην Παιδεία παραθέτει προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, κατηγορώντας την υπουργό, κ. Α. Διαμαντοπούλου, ότι προβάλλει μια εξιδανικευμένη εικόνα, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σε επανειλημμένες εμφανίσεις της στα ΜΜΕ, παρουσίασε μια εξιδανικευμένη εικόνα, η οποία όμως απέχει σημαντικά από την πραγματικότητα», αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική δήλωσή της η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Η κ. Βόζεμπεργκ επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο, καθώς –όπως υποστηρίζει- για πρώτη φορά οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στην τάξη χωρίς προηγούμενη επιμόρφωση, με αρνητικές συνέπειες στο παιδαγωγικό έργο.

«Με την κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, το υπουργείο Παιδείας ωθεί τους μαθητές στα φροντιστήρια, ενισχύοντας την παραπαιδεία και επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό», επισημαίνει σε άλλο σημείο η κ. Βόζεμπεργκ, κάνοντας επιπλέον λόγο για πληθώρα τμημάτων με υπεράριθμούς μαθητές, αλλά και ασαφή εικόνα για τον ακριβή αριθμό των κενών στα σχολεία.

«Το Υπουργείο Παιδείας έχει καθήκον και υποχρέωση να ενημερώνει την κοινή γνώμη με πραγματικά στοιχεία και όχι με ωραιοποιημένες πλασματικές εικόνες επικοινωνιακού χαρακτήρα», καταλήγει.