Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
x

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Με έγγραφό του προς τον ΔΕΔΔΗΕ ο δήμαρχος Αριστοτέλη επισημαίνει πως οι ασυνήθιστα συχνές διακοπές έχουν προκαλέσει αγανάκτηση και οικονομική βλάβη.

Εξηγήσεις και ενημέρωση για τις ενέργειες οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος ζητά ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σε σημερινό έγγραφό του προς τον ΔΕΔΔΗΕ, με αντικείμενο, όπως επισημαίνει, τις ασυνήθιστα συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή, που έχουν προκαλέσει αγανάκτηση και οικονομική βλάβη σε κατοίκους και επιχειρήσεις.

Στο έγγραφό του, ο κ. Βαλιάνος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Το έκτακτο πρόβλημα ηλεκτροδότησης μοιάζει να έχει γίνει κανόνας στα όρια του Δήμου μας, ιδιαίτερα μετά από κάθε κακοκαιρία, ακόμα και μικρής έντασης. Συχνό είναι και το φαινόμενο της ελλιπούς ή λανθασμένης ενημέρωσης, ακόμα και στις περιπτώσεις των προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος.

Το αποτέλεσμα είναι:

•    ευπαθή προϊόντα να καταλήγουν στα σκουπίδια με δυσβάσταχτο κόστος για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα ορθοποδήσει από τις απανωτές οικονομικές κρίσεις,

•    να “καίγονται” συσκευές είτε μικρής είτε μεγάλης αξίας, σε οικίες και επιχειρήσεις,

•    να χάνονται εργατοώρες σε επιχειρήσεις που αναγκάζονται να σταματήσουν τη λειτουργία τους, ακόμα όταν ανήκουν σ` εκείνες που επιτρέπεται να λειτουργούν εν μέσω lockdown.

Παρακαλώ, όπως μας ενημερώσετε για τα αίτια της συχνής επανάληψης του φαινομένου, τις ενέργειές σας για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην ηλεκτροδότηση του συνόλου των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη και το χρόνο, μετά το πέρας του οποίου, θα μπορούν οι κάτοικοι και επαγγελματίες του Δήμου μας, να μην ανησυχούν κάθε πρωί, αν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα όλο το 24ωρο ή όχι.

Και καταλήγει:

Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι η αγανάκτηση των συμπολιτών μας έχει ήδη υπερβεί τα όρια της υπομονής τους και εφόσον συλλογικά ή κατ` ιδίαν αποφασίσουν να κινηθούν νομικά διεκδικώντας αποζημιώσεις, ο δήμος Αριστοτέλη θα είναι παραστάτης στο πλευρό τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ