Τρίτη 26 Μαρτίου 2019
x

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ» ΜΕ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟ ΖΗΤΑ Η ΝΔ

Για δεύτερη φορά σε ένα μήνα εμπλέκεται σε σκάνδαλο που αφορά τον τρόπο διαχείρισης ποσού την περίοδο που ήταν πρύτανης, λέει η ΝΔ.

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τη νέα δίωξη από τη Δικαιοσύνη για τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλο, για την περίοδο που ήταν πρύτανης στο ΑΠΘ ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Μυλόπουλος «για δεύτερη φορά σε ένα μήνα καθώς εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο που αφορά τον τρόπο διαχείρισης ποσού 25 εκ. ευρώ την περίοδο που ήταν πρύτανης».

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για τον τρόπο διάθεσης ποσού 25 εκατ. ευρώ από την απαλλοτρίωση εκτάσεων του αγροκτήματος του ΑΠΘ, μόλις λίγες εβδομάδες από τη δίωξη για την υπόθεση της αγοράς κτηρίου προκειμένου να στεγαστούν ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος (δείτε εδώ).

«Ο εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Μυλόπουλος που με επιλογή του κ. Χρήστου Σπίρτζη είναι σήμερα πρόεδρος της Αττικό Μετρό, διώκεται από τη Δικαιοσύνη για δεύτερη φορά σε ένα μήνα καθώς εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο που αφορά τον τρόπο διαχείρισης ποσού 25 εκ. ευρώ την περίοδο που ήταν πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Η συνενοχή του κ. Σπίρτζη είναι προφανής καθώς εδώ και ένα μήνα που η Νέα Δημοκρατία ζητεί την αποπομπή του από την Αττικό Μετρό παραμένει άφωνος. Το ερώτημα είναι αν συνένοχος είναι και ο κ. Τσίπρας, καθώς αποκλείεται να μην έχει πληροφορηθεί ότι ένα εκλεκτό μέλος της ομάδας του, βαρύνεται πλέον με δύο ποινικές διώξεις και κλήθηκε εκ νέου ως κατηγορούμενος από τον Εισαγγελέα διαφθοράς.

Ελπίζουμε ότι στη σημερινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα βρει λίγο χρόνο, ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που τον απασχολούν, να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η κυβέρνηση του καλύπτει τον κ. Μυλόπουλο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ