Skip to main content

Μητροπολίτης Κορίνθου: Μίλησα για τον Τσίπρα με αγάπη

​Αμετανόητος για όσα είπε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για τον Αλέξη Τσίπρα και τα παιδιά του σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης.

​Αμετανόητος για όσα είπε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για τον Αλέξη Τσίπρα και τα παιδιά του σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε τη Δευτέρα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε σημειώσει τα εξής: «Αν του έδινα ως ευχή "να σε αξιώσει ο Θεός να παραστείς και στα συμβόλαια των παιδιών σου" τι θα μου έλεγε;».

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ή να ανασκευάσει λέγοντας: «Δεν έχω να ανασκευάσω τίποτα. Δεν στοχοποίησα τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αν το εξέλαβαν έτσι δυσκολεύομαι να ζητήσω συγγνώμη. Ως ηγέτης οφείλει να πηγαίνει μπροστά αλλά οφείλει και να ακούει αυτούς στους οποίους ηγείται».

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι το παράδειγμά του ήταν επιτυχημένο απάντησε: «Δεν ξέρω αν ήταν επιτυχημένο το παράδειγμα. Χρησιμοποίησα το παράδειγμα για να τον σοκάρω. Του είπα "Για βάλε το πρόβλημα στο σπίτι σου" με σεβασμό και αγάπη» και συμπλήρωσε:

«Προβάλουν αυτό το θέμα για να μην προβάλουν άλλα θέματα που θέλουν να τα περάσουν μυστικώς όπως οι συντάξεις. Είναι ψέμα ότι η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας έκανε δηλώσεις για το θέμα των θρησκευτικών τώρα που έχουμε Χριστούγεννα;».