Skip to main content

Εξήντα χρόνια συμπληρώνει το Τμήμα Πολ. Μηχανικών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σειρά εκδηλώσεων - Συνάντηση τον Απρίλιο των παλαιών αποφοίτων, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού που υπηρέτησε και των νέων φοιτητών

Εξήντα χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στον χώρο της ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης συμπληρώνει το 2019 το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.

Ιδρύθηκε το 1959 ως Τμήμα της Σχολής Υπομηχανικών Θεσσαλονίκης υπό την εποπτεία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου έχοντας 4 έτη σπουδών αποκαλούμενο κι ως το «Μικρό Πολυτεχνείο», ενώ στην πορεία λειτούργησε ως ανεξάρτητη Ανωτέρα Σχολή Υπομηχανικών στον θεσμό των ΚΑΤΕ και ΚΑΤΕΕ, ως Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής στο πλαίσιο των ΤΕΙ και από το 2013 έως σήμερα ως Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Αποτέλεσε μία από τις αρχαιότερες Σχολές Μηχανικών στη Ελλάδα. Οι σπουδαστές του κατέβαλαν δυναμικές προσπάθειες για την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων με αποκορύφωμα την πρωτοπόρα για την εποχή πεζή πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1960, αποκαλούμενη η «Πορεία του Αιώνα». Ήταν το Τμήμα που μαζί με το αντίστοιχο των Αθηνών θέσπισε ιστορικά και καταξίωσε επιστημονικά την έννοια του Τεχνολόγου Μηχανικού, αποτελώντας τη βάση του θεσμού των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 προγραμματίζονται σειρά εκδηλώσεων, ενώ τον Απρίλιο του 2019 θα γίνει συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης των παλαιών αποφοίτων, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού που υπηρέτησε και των νέων φοιτητών του Τμήματος.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Τμήματος www.cie.teithe.gr ή τηλεφωνικά στο 2310013935, ή μέσω email στο gramcie@teithe.gr