Skip to main content

Εξήντα ημέρες φυλακή στους φαντάρους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ποινές των οπλιτών στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας

Την επιβολή ποινής φυλάκισης 60 ημερών επέβαλε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους επτά νεοσύλλεκτους οπλίτες του Στρατού που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό.

Συγκεκριμένα, 50 συν 10 ημέρες είναι η πειθαρχική ποινή για καθένα από τους επτά νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι 50 μέρες είναι από τον Α/ΓΕΣ και οι 10 από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Οι πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση της εν λόγω φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επέβαλλε στους νεοσύλλεκτους πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία.

Η απόφαση αυτή του Αρχηγού ΓΕΣ, έχει ήδη υποβληθεί στο ΓΕΕΘΑ και στο ΥΠΕΘΑ, όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας.