Skip to main content

Έξυπνες πόλεις σχεδιάζουν δήμος Θεσσαλονίκης με τον δήμο Λειψίας

Ποικίλα θέματα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν μέλη της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης με αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου δήμου Λειψίας

Ο πολιτισμός και η συνεργασία στον τομέα τεχνικής υποδομής με έμφαση στο κυκλοφοριακό και τις τεχνολογίες που αφορούν στις έξυπνες πόλεις, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν σε συνάντηση του δήμου Θεσσαλονίκης με αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου δήμου Λειψίας της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου. Έμφαση δόθηκε παράλληλα στη συμμετοχή του δήμου της Λειψίας στο γερμανικό περίπτερο της HELEXPO 2020 και την ελληνογερμανική ανταλλαγή νέων στα πλαίσια του Erasmus+ και άλλων δράσεων.

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Θ., Ιωάννα Κοσμοπούλου ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπίας του δήμου Λειψίας ήταν ο Ulrich Hörning, αντιδήμαρχος για Θέματα Γενικής Διοίκησης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και  η Γενική Πρόξενος του Γερμανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, Sibylla Bendig. Από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χάρης Αηδονόπουλος και Πέτρος Λεκάκης και η δημοτική Σύμβουλος Δέσποινα Αηδονά.

Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Χρήστος Λαζαρίδης, που στηρίζει και προωθεί τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο δήμους, ενώ θετικό χαρακτήρισαν όλοι οι παρευρισκόμενοι το αποτέλεσμα της συνάντησης με συγκεκριμένες προτάσεις στα θέματα της ατζέντας.