Skip to main content

Έξυπνη συσκευασία από τη Θεσσαλονίκη χαιρετάει τους πελάτες

Η συσκευασία «αντιλαμβάνεται» μέσω αισθητήρων τη «σκιά» του πιθανού αγοραστή που θα περάσει από μπροστά της και τον «χαιρετά».

Μια έξυπνη συσκευασία η οποία αντιλαμβάνεται τον πιθανό αγοραστή της και τον «χαιρετάει» παρουσίασε η Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία Organic Electronic Technologies στην Έκθεση SYSKEVASIA 2018.

Η νέα αυτή συσκευασία προϊόντος εμπεριέχει οργανικά φωτοβολταϊκά , τα οποία παράγουν ενέργεια από το περιβάλλον που αποθηκεύεται σε έναν πυκνωτή. Όταν κάποιος περάσει από μπροστά της «αντιλαμβάνεται» μέσω αισθητήρων την «σκιά» και τον «χαιρετά», ειδοποιώντας για την ύπαρξη της.

Οι έξυπνες συσκευασίες που κατασκεύασε και παρουσίασε στην Έκθεση SYSKEVASIA 2018, η ελληνική καινοτόμος εταιρεία Organic Electronic Technologies, ενσωματώνουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, μεταφέροντας πολύτιμες για τον τελικό χρήστη πληροφορίες που αφορούν το ίδιο το προϊόν.

«Παρουσιάζουμε κάποιες ιδέες έξυπνης συσκευασίας που ενσωματώνουν OLED τεχνολογίες, (δηλαδή οργανικές ενώσεις που μορφοποιούν υλικά, τα οποία εκπέμπουν φωτεινότητα), και NFC (near field communication), μια ασύρματη επικοινωνία μεταφοράς δεδομένων. Δηλαδή οι συσκευασίες λειτουργούν πλέον με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν και οι χρεωστικές κάρτες. Μόλις ο πελάτης ακουμπήσει το κινητό του πάνω στη συσκευασία του προϊόντος, εμφανίζονται στην οθόνη του όλες οι πληροφορίες για το προϊόν . Οι νέες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στις «έξυπνες» συσκευασίες, όχι μόνο πληροφορούν τον τελικό χρήστη, τον καταναλωτή, αλλά προσθέτουν νέα αξία στο ίδιο το προϊόν» εξηγεί ο εκπρόσωπος της ελληνικής εταιρείας ΟΕΤ Βασίλης Μάτσκος.

«Η εταιρεία ΟΕΤ (Organic Electronic Technologies) παράγει σε μεγάλη κλίμακα Οργανικά Εύκαμπτα και Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά τα οποία έχουν ένα τεράστιο πεδίο εφαρμογών. Με τη συμμετοχή της στην Έκθεση SYSKEVASIA 2018, η εταιρεία ΟΕΤ, παρουσιάζει την επανάσταση που φέρνουν τα Εύκαμπτα Ηλεκτρονικά στις συσκευασίες και πώς κάνουν το Intelligent Packaging πραγματικότητα! Με εύκαμπτα Φωτοβολταϊκά (OPVs), Εύκαμπτα OLEDs, εκτυπωμένα NFCs, RFIDs, Αισθητήρες και Εκτυπωμένα Συστήματα Φωτισμού παρουσιάζει η ΟΕΤ στο Περίπτερο Ε34, Hall 2 τις καινοτομίες της που θα φέρουν επανάσταση στο χώρο της Συσκευασίας», εξηγεί η Φοίβη Λογοθετίδη, υπεύθυνη Εξωστρέφειας και Καινοτομίας στον Σύνδεσμο HOPE-A.

Πίσω και πέρα από τα έξυπνα αυτά προϊόντα δεν βρίσκεται μόνο η Organic Electronic Technologies, αλλά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών HOPE-A, ο οποίος εξελίσσεται δυναμικά και στον οποίο συμμετέχουν 35 εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, και δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την αλυσίδα των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών από προμηθευτές υλικών μέχρι developers προϊόντων που ενσωματώνουν αυτές τις τεχνολογίες σε έξυπνες εφαρμογές. Ο Σύνδεσμος ήδη διαθέτει ένα δίκτυο 2000 συνεργατών στο πεδίο των Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών από όλο τον κόσμο και ήδη έχει διεθνείς συνεργασίες με αντίστοιχους φορείς στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα.