Skip to main content

Exit Poll: Πώς ψήφισαν οι Θεσσαλονικείς στον β' γύρο - Οι μετατοπίσεις

Πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι των άλλων υποψηφίων του πρώτου γύρου, κατά το exit poll - Το 38% των ψηφοφόρων της ΝΔ στις Ευρωκλογές προτίμησαν Ζέρβα

Σημαντικά συμπεράσματα για το πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι του δήμου Θεσσαλονίκης στον δεύτερο εκλογικό γύρο, επιλέγοντας τον Κωνσταντίνο Ζέρβα αντί του Νίκου Ταχιάου, εξάγονται από το exit poll της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Βεργίνα TV, που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον ανεξάρτητο υποψήφιο έναντι του υποστηριζόμενου από τη ΝΔ συνυποψηφίου του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο κ. Ζέρβας στηρίχθηκε ιδιαίτερα από τις ψήφους όσων επέλεξαν την περασμένη Κυριακή τον Γιώργο Ορφανό (79,8% έναντι 20,2% για τον κ. Ταχιάο), αλλά και όσων είχαν επιλέξει την Κατερίνα Νοτοπούλου (95,7%).

Μεγάλη ήταν και η στροφή των ψηφοφόρων του Σπ. Βούγια και του Π. Ψωμιάδη προς τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Μόλις 1 στους 4 ψηφοφόρους των δύο προαναφερόμενων επέλεξε τον κ. Ταχιάο στον β' γύρο. Ταυτόχρονα, συντριπτικό είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων των υπολοίπων υποψηφίων στον α' γύρο που εστράφησαν στον κ. Ζέρβα σήμερα (82%).





Κατά την Interview, το 92,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ψήφισε τον κ. Ζέρβα, ενώ μόλις το 7,2% τον κ. Ταχιάο. Στον αντίποδα, όπως είναι φυσικό, οι ψηφοφόροι της ΝΔ επέλεξαν με διαφορά τον κ. Ταχιάο (62%), ωστόσο είναι σημαντικό το ποσοστό που απέσπασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος, με δεδομένο ότι η στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν προς το πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου.

Συντριπτικά υπέρ του κ. Ζέρβα τάχθηκαν και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ (90,6%) και του ΚΚΕ (78,4%). Μόλις 1 στους 5 ψηφοφόρους άλλων κομμάτων προτίμησε τον κ. Ταχιάο.