Skip to main content

Σχεδόν ένας στους δύο δεν πήγαν να ψηφίσουν στην Κ. Μακεδονία

Τρομερά αυξημένα ποσοστά αποχής στα πρώτα καταμετρημένα εκλογικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, δείχνουν τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα

Από τα πρώτα αποτελέσματα σε τμήματα της Α' και Β' Θεσσαλονίκης, στα οποία έκλεισε η διαδικασία της καταμέτρησης σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας ώρας από τη λήξη της ψηφοφορίας, προκύπτει ότι η αποχή τελικά είναι σημαντικά αυξημένη, αφού δείχνει πως ξεπερνά το 46%. Σε ό,τι αφορά την αποχή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την ενσωμάτωση στο 23,66%, η αποχή αυτή την ώρα αγγίζει το 44,33%!

Ενδεικτικά, στο 220ο εκλογικό τμήμα στην Καρδία του Δήμου Θέρμης από 13,93% που ήταν η αποχή στις εκλογές του Ιανουαρίου τώρα είναι στο 25,48%. Διαφοροποιήσεις ως προς την επιλογή ψήφου δε φαίνονται σημαντικά, με όσους ψηφοφόρους έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ να τους έχει πάρει (ως προς τον αριθμό...) η ΛΑΕ.

Άνω του 40% αποχή καταγράφεται κατά μέσο όρο στα πρώτα τμήματα της Α' και Β' Θεσσαλονίκης (στα πρώτα 65 των δύο εκλογικών περιφερειών είναι στο 40%). Πολύ υψηλή είναι η αποχή στις Σέρρες, όπου στα πρώτα 130 καταμετρημένα τμήματα το ποσοστό της ξεπερνά το 50%! Άνω του 50% είναι η αποχή και στα πρώτα δέκα τμήματα του Κιλκίς. Στη Χαλκιδική και στην Ημαθία η αποχή είναι κοντά στο 40% (λίγο κάτω στα πρώτα δέκα τμήματα), στην Πέλλα στα πρώτα 15 τμήματα η αποχή ήταν στο 43% και στην Πιερία στα πρώτα 15 τμήματα είναι άνω του 41%.