Skip to main content

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η Σοφία Ψυχογιού

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο η 24χρονη ειδική φρουρός, η οποία είχε τραυματιστεί από σφαίρα Κασλάνικοφ και είχε μείνει ανάπηρη από το ένα χέρι, κατά την τρομοκρατική επίθεση της 27ης Οκτωβρίου 2009
Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» η 24χρονη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, που είχε τραυματιστεί από σφαίρα Κασλάνικοφ και είχε μείνει ανάπηρη από το ένα χέρι, κατά την τρομοκρατική επίθεση της 27ης Οκτωβρίου 2009 στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής.

Η κοπέλα χειρουργήθηκε ύστερα από παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα, Γρηγόρη Τασούλα, από τον μικροχειρουργό Νίκο Δαούτη, ο οποίος δεν δέχθηκε αμοιβή. Αλλά και το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύτηκε η κοπέλα, παρείχε όλες τις υπηρεσίες δωρεάν.

Όπως δήλωσε ο κ. Δαούτης, η εγχείριση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά είχε επιτυχία και οι εκτιμήσεις είναι ότι σε περίπου ένα χρόνο η κοπέλα θα νιώθει και θα κουνάει το χέρι της κανονικά.

Με αφορμή το εξιτήριο της 24χρονης έδωσαν σήμερα στο νοσοκομείο «Μετροπολίταν» συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Γρ. Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Ελευθ. Οικονόμου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τη διοίκηση του νοσοκομείου, τον γιατρό και το προσωπικό για την προσφορά τους.

Παράλληλα, ο αρχηγός δήλωσε ότι «οι πολίτες αυτής της χώρας δικαιούνται να είναι ασφαλείς και θέλω να διαβεβαιώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καλύτερο κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος».

Σε ό,τι αφορά στους δράστες της επίθεσης στην Αγία Παρασκευή, κατά την οποία τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί και ένας πολίτης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και σταθερά, θα συλλάβει τους δράστες και θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη.

Η νεαρή ειδική φρουρός, που αναχώρησε σήμερα για την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Άρτα, ευχαρίστησε όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν γι αυτήν και εξέφρασε την επιθυμία να ξαναγυρίσει στην αστυνομία όταν θα γίνει καλά.