Skip to main content

Εξιτήριο για τον 30χρονο που βρέθηκε στη ΜΕΘ μετά από δάγκωμα κόμπρας

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου το συγκεκριμένο φίδι είχε προσπαθήσει και πάλι να δαγκώσει τον άνδρα αλλά απέτυχε.

Εξιτήριο πήρε ο 30χρονος άνδρας που είχε βρεθεί προ ημερών στην εντατική του νοσοκομείου Άγιος Σάββας στην Αθήνα έπειτα από δάγκωμα κόμπρας που είχε σπίτι του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Θεόδωρος Κορμάς στο Mega, ο 30χρονος είχε αποσωληνωθεί από την Παρασκευή και είναι πλέον καλά στην υγεία του.

«Τον είδα και προσωπικώς. Ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και στη συνέχεια διακομίστηκε στο πρώτο νοσοκομείο υποδοχής στο Ιπποκράτειο όπου βεβαίως εκτός μονάδας εντατικής συνεχίζει να παρακολουθείται για να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του», είπε ο κ. Κορμάς.

«Από όλα όσα μου είπε ότι αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό σαν μια επώδυνη περιπέτεια που δεν θα μπορούσε να ζήσει. Το ίδιο φίδι είχε μία προσπάθεια κάνει να τον δαγκώσει πριν από 20 μέρες απέτυχε και αυτό τον έκανε και αισθάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε να τον δαγκώσει ποτέ. Έτσι λοιπόν τη δεύτερη φορά συνέβη αυτό που συνέβη», συμπλήρωσε μιλώντας στο Mega.

Yπενθυμίζεται ότι αρχικά ο νεαρός διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, επειδή όμως η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γενικού Αντικαρκινικού -Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δηλητήριο της κόμπρας Καούθια από την Ταϊλάνδη που τον δάγκωσε είναι άκρως επικίνδυνο, όπως και οι τυχόν παρενέργειες από την χορήγηση του αντιδότου. «Όταν μιλάμε για νευροτοξικά δηλητήρια όπως είναι το δηλητήριο της κόμπρας, πρέπει το αντίδοτο, ο αντιοφικός ορός δηλαδή να έρθει άμεσα, έχουμε λίγο χρόνο. Οι αντιοφικοί οροί είναι και αυτοί επικίνδυνοι, διότι πρόκειται για αντισώματα τα οποία τα παίρνουμε από ανοσοποίηση αλόγου. Είναι αντισώματα ίππου συνήθως. Οπότε μπορεί να μας προκαλέσουν έντονη αλλεργική αντίδραση, αναφυλακτική αντίδραση, οπότε είναι και αυτά επικίνδυνα, για αυτό και γίνονται μόνο στα νοσοκομεία υπό την επίβλεψη και την κρίση των γιατρών», είχε επισημάνει ο βιολόγος - ερπετολόγος, μιλώντας για τον 30χρονο.