Skip to main content

Εξιχνιάσθηκε δολοφονία ύστερα από τρία χρόνια!

Τρία άτομα εμπλέκονται στη δολοφονία 34χρονου Καβαλιώτη, η τύχη του οποίου αγνοείτο από το 2007. Η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει το έγκλημα ύστερα από τρία χρόνια, συλλαμβάνοντας τον έναν από τους
Ο 34χρονος άνεργος Γιάννης Κυριατζίδης από την Καβάλα, που εξαφανίστηκε από τον Ιανουάριο του 2007 και ήταν επίσημα αγνοούμενος από τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου, βρέθηκε τελικά σήμερα (20/5) το πρωί θαμμένος σε ορεινή περιοχή του δήμου Ελευθερών Καβάλας -ύστερα από υπόδειξη του δολοφόνου του!
Άνδρες του Τμήμ. Ασφαλείας Καβάλας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να εξιχνιάσουν χθες το έγκλημα που είχε τελεσθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2007, με θύμα τον 34χρονο και δράστες τρεις ημεδαπούς. Ο ένας συνελήφθη και οι άλλοι δύο, πρώην κάτοικοι της επαρχίας Παγγαίου Καβάλας -και νυν Γερμανίας-, αναζητούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συναυτουργία.

Όπως ομολόγησε ο 44χρονος δολοφόνος (κάτοικος Φλώρινας), στο διάστημα από τις 8 έως τις 10 Ιανουαρίου 2007, ο ίδιος μαζί με τους άλλους δύο είχαν απαγάγει τον άτυχο Γ. Κυριατζίδη και τον μετέφεραν με νοικιασμένο όχημα σε ερημική ορεινή περιοχή του ν. Καβάλας, όπου τον έδεσαν σε δέντρο και άρχισαν να τον χτυπούν απαιτώντας να τους παραδώσει ποσό 10-15.000 ευρώ, που φερόταν να όφειλε σε έναν από τους δύο αναζητούμενους.  Το θύμα αρνιόταν επίμονα ότι είχε τέτοια οφειλή, με αποτέλεσμα ο 44χρονος να του επιτεθεί με μαχαίρι και να τον σκοτώσει –όπως παραδέχθηκε στην Αστυνομία.  Στη συνέχεια, οι τρεις δράστες έθαψαν στο χώρο του συμβάντος το πτώμα του 34χρονου Καβαλιώτη κι εξαφάνισαν τα ίχνη τους.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στους δράστες, στη διάρκεια προκαταρκτικής εξέτασης που είχε ξεκινήσει με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του Γ. Κυριατζίδη, και χθες προσήχθησαν στη Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ο 44χρονος κάτοικος Φλώρινας, δύο Ελληνίδες, μία Αλβανίδα κι ένας Αρμένιος για εξέταση.  Στη διάρκεια της χθεσινής ανακριτικής διαδικασίας, ο 44χρονος ομολόγησε το έγκλημα και συνελήφθη. Σήμερα νωρίς το πρωί οδήγησε ο ίδιος τις Αρχές στον τόπο του εγκλήματος. Παρουσία του ιατροδικαστή του Γεν. Νοσοκομείου Καβάλας, του Προέδρου και του Ανακριτή Πρωτοδικών Καβάλας, υπέδειξε τον τόπο ταφής του 34χρονου και στην ανασκαφή που έγινε βρέθηκαν τα οστά του θύματος, τα οποία και περισυλλέγησαν.
Να σημειωθεί ότι τόσο το θύμα, όσο και ο 44χρονος δράστης είχαν γεννηθεί στη Γερμανία.