Skip to main content

Εξιχνιάστηκε δολοφονία 87χρονης στην Άνω Πόλη

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 87χρονης, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στην περιοχή της Άνω Πόλης, στις 29 Αυγούστου.
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 87χρονης, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στην περιοχή της Άνω Πόλης, στις 29 Αυγούστου.
 
Έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τρία άτομα ένας 24χρονος, μία 36χρονη καθώς και ένας 34χρονος αλλοδαπός.
 
Σε βάρος των κατηγορημένων σχηματίστηκε δικογραφία  για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Ανθρωποκτονίας», «Ληστείας», παράβασης Νόμου «Περί ‘Όπλων» και «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Αντίστασης», οι οποίοι και συνελήφθησαν.
 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι παραπάνω είχαν συστήσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και διαρρήξεων - κλοπών.
 
Στο πλαίσιο της δράσης τους, μεσημβρινές ώρες στις 29 Αυγούστου, ο 34χρονος με την 36χρονη  εισήλθαν στην οικία της 87χρονης στην περιοχή της Άνω Πόλης, ενώ ο 24χρονος επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο. Με τη χρήση σωματικής βίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο θάνατός της, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και ένα δαχτυλίδι.
 
Επιπλέον, προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο, ο 24χρονος με τον 34χρονο, διέρρηξαν τέσσερις οικίες, τρεις στην περιοχή της Περαίας και μία στην περιοχή της Άνω Πόλης, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικίες του 34χρονου και της 36χρονης:
 
53 μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 78,1 γραμμαρίων,
Ένα τσεκούρι και
Ένα μαχαίρι.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες διαπράξεις αδικημάτων.