Skip to main content

Έξω από το ΥΜΑΘ εργαζόμενοι και συμβασιούχοι στα νοσοκομεία (vid)

Ομάδα των εργαζομένων συναντήθηκε στο Διοικητήριο με τον προϊστάμενο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο.

Λύση στα προβλήματα στον κλάδο της Υγείας αναζητούν εργαζόμενοι και συμβασιούχοι στα νοσοκομεία, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί για σήμερα, 10 Οκτωβρίου.

Φωνάζοντας συνθήματα και έχοντας αναρτήσει πανό έξω από το Διοικητήριο, ομάδα αντιπροσώπων των εργαζομένων ζήτησε συνάντηση με την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συμβασιούχοι και εργαζόμενοι συναντήθηκαν τελικά με τον προϊστάμενο του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, δεσμεύτηκε να ασκήσει πιέσεις στο υπουργείο Υγείας για την εξεύρεση λύσεων στον τομέα.

Υπογραμμίζοντας την πρόθεση του υπουργείου να αυξήσει το προσωπικό στα νοσοκομεία, ο κ. Αγγελόπουλος, σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει νέα προκήρυξη για τους 4.000 συμβασιούχους, ωστόσο θα γίνουν προσπάθειες για παράταση της εργασίας τους και παράλληλα θα ασκηθούν πιέσεις για να αυξηθεί η μοριοδότησή τους.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι συμβασιούχοι όλης της χώρας αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Στα αιτήματα των συμβασιούχων του ειδικού προγράμματος στην Υγεία, η σύμβαση των οποίων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και η μονιμοποίησή τους, καθώς «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον δημόσιο τομέα» και νομοθετική ρύθμιση μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.



Παράλληλα, αιτούνται λύση σχετικά με το ζήτημα των αναρρωτικών αδειών καθώς και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Είμαστε 4.000 συμβασιούχοι στον τομέα της Υγείας, σημαντικοί για τις θέσεις που καλύπτουμε» δηλώνει στη Voria.gr, η εκπρόσωπος των συμβασιούχων του ΑΧΕΠΑ, Ειρήνη Μελά. «Ζητάμε συναντήσεις με τις διοικήσεις και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματά μας», τονίζει και προσθέτει πως στόχος των συμβασιούχων πανελλαδικά είναι να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον μαζική διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας.

«Διεκδικούμε να ανοίξουν αμέσως οργανικές θέσεις που έχει το ψυχιατρείο» επισημαίνει από την πλευρά της η κ. Ελένη Καραστέφου, συμβασιούχος στην καθαριότητα και συμπληρώνει: «48 οικογένειες είμαστε στον αέρα. Δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς ούτε οι ίδιοι τι πρόκειται να γίνει».