Skip to main content

Έτοιμος ο δρόμος Ποτίδαια-Κασσανδρεία το καλοκαίρι - Το αγκάθι 1 χλμ

Πυρά Τζιτζικώστα κατά της Εγνατίας Οδού για το τμήμα περίπου ενός χιλιομέτρου στο δρόμο της Χαλκιδικής που εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια.

Έξω φρενών είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με την κυβέρνηση και την «Εγνατία Οδό ΑΕ» για το έργο του οδικού άξονα Ποτίδαιας – Κασσανδρείας και το «ορφανό» τμήμα του περίπου ενός χιλιομέτρου στο τμήμα μεταξύ Μουδανιών και Ποτίδαιας.

Την ώρα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη –εφόσον και οι καιρικές συνθήκες βοηθήσουν- να παραδώσει για το καλοκαίρι όλο τον άξονα Ποτίδαιας – Κασσανδρείας, το κομμάτι πριν την Ποτίδαια παραμένει «αγκάθι» για τις μετακινήσεις των πολιτών.

«Περιμένουμε από την 'Εγνατία Οδός ΑΕ' να ολοκληρώσει το ένα χιλιόμετρο, διότι στο κομμάτι αυτό δημιουργείται όλο το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή. Εδώ και δυο συνεχόμενα καλοκαίρια περιμένουμε, αλλά με ευθύνη της εταιρίας δημιουργείται χάος. Είναι καλό η 'Εγνατία Οδός ΑΕ' να σοβαρευτεί επιτέλους και να δουλέψει ώστε πριν το καλοκαίρι να είναι έτοιμο κι αυτό το τμήμα. Δεν μπορούν οι πολίτες για τρίτη συνεχή χρονιά να ταλαιπωρηθούν. Είναι απαράδεκτο. Ο κόσμος θεωρεί, λόγω των πινακίδων που αναφέρουν ότι στην περιοχή τα έργα εκτελεί η Περιφέρεια, ότι φταίμε εμείς για την ταλαιπωρία του, ενώ το πρόβλημα είναι στο μικρό αυτό κομμάτι της 'Εγνατίας'», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ερωτηθείς μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας εάν θα παρέμβει στη διοίκηση της εταιρίας για να ολοκληρωθεί το τμήμα, ο περιφερειάρχης ήταν δηκτικός: «Με ποιον να συνεννοηθώ; Ανέλαβαν δυο διοικήσεις. Δεν μπορούμε καν να συνεννοηθούμε. Η 'Εγνατία Οδός ΑΕ' είναι εταιρία με υψηλότατο επίπεδο εργαζομένων, με μοναδική τεχνογνωσία, που μπορεί ακόμη και να σηκώσει και να διαχειριστεί το μετρό Θεσσαλονίκης, όπως έχω πει στο παρελθόν. Όμως εδώ και ένα χρόνο έχει αδρανήσει. Δεν ξέρουμε με ποιον υπεύθυνο να μιλήσουμε. Επιτέλους η κυβέρνηση ας κάνει κάτι με την εταιρία».