Skip to main content

Εξώδικη διαμαρτυρία των Αναστασάκη – Τσιμά για το δημοσίευμα της Voria.gr

Εξώδικη διαμαρτυρία από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Kρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και την αναπληρώτριά του - Η απάντηση της Voria.gr

Η Voria.gr δημοσίευσε χθες αποκλειστικό ρεπορτάζ σχετικά με τη συνέλευση των ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας η οποία έγινε την περασμένη Τρίτη 16 Μαρτίου.

Αντικείμενο της συνέλευσης ήταν η συμπεριφορά της προηγούμενης διοίκησης του ΚΘΒΕ, και ειδικότερα του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Αναστασάκη και της αναπληρώτριας διευθύντριας Μαρίας Τσιμά, απέναντι στους ηθοποιούς.

Σύμφωνα με το απολύτως έγκυρο ρεπορτάζ, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ έλαβαν την απόφαση να αποστείλουν προς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έως το τέλος του μήνα, έναν φάκελο με στοιχεία, με τα οποία θα τεκμηριώνουν ότι το δίδυμο Αναστασάκη – Τσιμά επέδειξε απέναντί τους αυταρχική, αντισυναδελφική και αντεργατική συμπεριφορά, περιγράφοντας μάλιστα συγκεκριμένα γεγονότα και περιστατικά.

Χθες το απόγευμα λάβαμε εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας από τους κ. Αναστασάκη και Τσιμά, την οποία δημοσιεύουμε ως έχει. Στη δήλωσή τους ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής και η αναπληρώτριά του αναφέρουν τα εξής:

“Αναρτήσατε την Κυριακή 21-3-2021 στις 9:54 πμ δημοσίευμα με τίτλο «Τη διαγραφή των Αναστασάκη – Τσιμά ζητούν από το ΣΕΗ οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ», στο οποίο διατυπώνονται ή αναπαράγονται βαρύτατα προσβλητικοί και εξυβριστικοί χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό μας. Επικαλούμενος κάποια επιστολή προς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, δηλώσεις ενός προσώπου και αορίστως «πληροφορίες», για τα οποία έχουμε πλήρη άγνοια και ουδέποτε τέθηκαν υπόψη μας, ο συντάκτης σας υιοθετεί άκριτα και χωρίς καμία διασταύρωση κατηγορίες σε βάρος μας που είναι κατάφωρα ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές.

Ο χώρος μας βρίσκεται στο μέσο μιας πρωτοφανούς προσπάθειας να εξυγιανθεί από πρακτικές και συμπεριφορές που τον πλήγωναν εδώ και καιρό. Δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες όσοι, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, διατυπώνουν ή αναπαράγουν κακόβουλα και εμπαθή ψεύδη για να σπιλώσουν ανθρώπους. Η διαδρομή και το έργο του καθενός μας είναι γνωστά. Δεν προτιθέμεθα να ανοίξουμε διάλογο με κοινούς συκοφάντες. Διαψεύδουμε με περιφρόνηση τις τερατώδεις ψευδολογίες τους. Αλλά ούτε και είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε ανυπεράσπιστη την τιμή και την προσωπικότητά μας.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να επανορθώσετε άμεσα και να αποσύρετε το συκοφαντικό δημοσίευμα, να ανακαλέσετε τις υβριστικές, προσβλητικές και συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπό μας, να δημοσιεύσετε το παρόν, να άρετε την προσβολή προς το πρόσωπό μας και να παραλείψετε οποιαδήποτε αντίστοιχη στο μέλλον”.

Η απάντηση της Voria.gr

Η Voria.gr παρέθεσε στο εμπεριστατωμένο δημοσίευμά της όσα ειπώθηκαν στη συνέλευση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ, αφού βεβαίως φρόντισε προηγουμένως, να τα διασταυρώσει, μιλώντας με πολλούς από τους συμμετέχοντες, όπως άλλωστε πράττει πάντοτε. Είναι φυσικά αυτονόητο ότι η δημοσίευση εκ μέρους μας, όσων καταλογίζουν οι ηθοποιοί στην τέως ηγεσία του ΚΘΒΕ, δεν συνεπάγεται την υιοθέτησή τους.

Πέραν αυτών, η συγκεκριμένη διαμάχη είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, αλλά και πανελλαδικά, πολλές φορές κατά το παρελθόν. Όπως έκανε και τότε, έτσι θα συνεχίσει να κάνει και τώρα, η Voria.gr θα παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων, με τη σοβαρότητα και την εγκυρότητα που τη διακρίνει, καθώς πρόκειται για ένα θέμα το οποίο απασχολεί την κοινή γνώμη της πόλης η οποία επιδεικνύει εύλογο ενδιαφέρον.