Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ 250 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την εξοικονόμηση 250 εκατ. ευρώ από πρόστιμα που πληρώνει κάθε χρόνο η Ελλάδα στην ΕΕ λόγω της κακοδιαχείρισης των κοινοτικών πόρων, προανήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.

Στην εξοικονόμηση ποσού 250 εκατ. ευρώ το χρόνο που θα «ελαφρώσει» τον κρατικό προϋπολογισμό και θα επιστραφεί στους Έλληνες αγρότες, στοχεύουν τα μέτρα της νέας αγροτικής πολιτικής.

Στο συγκεκριμένο ποσό - των 250 εκατ. ευρώ-, φθάνουν, σύμφωνα με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα μας κάθε χρόνο στην ΕΕ λόγω της κακοδιαχείρισης των κοινοτικών πόρων.

Όπως δήλωσε η κ. Μπατζελή μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για το πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας, έχουν δρομολογηθεί ήδη τρεις διαρθρωτικές αλλαγές.

Επαναδιαπραγμάτευση επιχειρησιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Αναδιάρθρωση υπηρεσιών υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνένωση εποπτευόμενων οργανισμών

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις παρεμβάσεις που αφορούν στην εξυγίανση του κυκλώματος της αγοράς, ώστε οι αγρότες να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές και ο καταναλωτής να πληρώνει λιγότερα.

«Αν για κάθε χώρα το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης αποτελεί ένα απλό σχέδιο για την εθνική οικονομία και για τον υπουργό Οικονομικών, για μας το πρόγραμμα αυτό πρέπει να αποτελέσει μία απαραβίαστη κοινωνική συμφωνία και μία συμφωνία διαθεσμική», είπε η υπουργός.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ