Skip to main content

Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι για κορωνοϊό σε Βρετανούς τουρίστες

Εφόσον ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό Βρετανών τουριστών είναι χαμηλός θα διατηρηθεί ανοιχτή η ροή τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αποτέλεσμα των σαρωτικών ελέγχων που θα γίνουν στους περίπου 6.000 Βρετανούς τουρίστες που φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα θα κρίνει αν θα παραμείνουν ή όχι ανοιχτά τα ελληνικά σύνορα για τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το protothema.gr, θα ελεγχθεί σχεδόν το σύνολο των τουριστών που φτάνουν στην Ελλάδα και εφόσον ο αριθμός (και το ποσοστό) εκείνων που θα βρεθούν θετικοί είναι χαμηλός και θα περιορίζεται σε λιγότερα από 30-40 κρούσματα τότε με προσοχή και συνεχείς ελέγχους επιδημιολογικής επιτήρησης η τουριστική αγορά της Βρετανίας θα παραμείνει ανοιχτή.

Ωστόσο, αν τα πράγματα αποδειχθούν διαφορετικά και τα κρούσματα που τυχόν θα επιβεβαιωθούν είναι πολύ περισσότερα, τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει εκ νέου τα σύνορα, ζυγίζοντας ότι το κόστος από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού είναι πολύ σημαντικότερο από τα όποια ωφέλη για τον τουρισμό, σε μια χρονιά που θεωρείται εν πολλοίς χαμένη.