Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
x

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας στα στελέχη υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και τους 1.300 εθελοντές

Εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας παρέδωσε σήμερα στα στελέχη και τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε συνολικά 17.700 είδη, για όλα τα στελέχη Πολιτικής Προστασίας των δήμων και της περιφέρειας, καθώς και της ΕΜΑΚ, όπως και για τους 1.300 εθελοντές σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο πρώτος φορέας, που για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια διασφάλισε και παραδίδει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας, για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι την κρίσιμη ώρα είναι στην πρώτη γραμμή», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Σήμερα παραδόθηκαν τα είδη για τα στελέχη και τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης και τις επόμενες μέρες με ευθύνη των τοπικών αντιπεριφερειαρχών θα παραδοθούν τα είδη στις άλλες έξι περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Σήμερα παραδίδουμε νέο σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας στα στελέχη και τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας. Εκφράζοντας την κοινωνία στο σύνολό της θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας για το σπουδαίο έργο τους, για το γεγονός ότι βάζουν πάνω και πρώτα απ' όλα τη ζωή των συνανθρώπων μας, κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο. Σας ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλους τους εθελοντές, που με μεγάλη αυταπάρνηση και υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, ξεπερνούν πολλές φορές κάθε εμπόδιο και κάθε όριο, για να κρατήσουν όλους τους άλλους ασφαλείς. Πραγματικά νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά σας, στην κοινωνία και τον τόπο μας. Σήμερα, είμαστε εδώ, δίπλα σας, όπως δίπλα σας ήμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα και όπως δίπλα σας θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο μέλλον, για να στηρίξουμε το έργο σας, να ενισχύσουμε τις επιχειρησιακές σας δυνατότητες και να θωρακίσουμε την ατομική σας ασφάλεια. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραδίδει σήμερα στην Πολιτική Προστασία περισσότερα από 17.700 είδη ατομικής προστασία και εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ, για να μπορούν στελέχη και οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, να συνεχίσουν να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους, με μεγαλύτερη και καλύτερη προστασία για τους ίδιους», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.