Skip to main content

Εξοπλισμός και οχήματα από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σε εθελοντές έξι δήμων

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει το δίκτυο εθελοντών που έχουν συστήσει έξι δήμοι, ώστε να ενισχυθεί η πολιτική προστασία.

Εξοπλισμό και οχήματα θα διαθέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε έξι δήμους της Βόρειας Ελλάδας, που έχουν συγκροτήσει το δικό τους δίκτυο, προκειμένου να υποστηρίξουν τη λειτουργία και εκπαίδευση εθελοντικών ομάδων.

Το δίκτυο των εθελοντών των δήμων κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται στους τομείς της πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών και πλημμυρών. Οι δήμοι που συμμετέχουν είναι Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου και Κομοτηνής.

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε την παραχώρηση στο δίκτυο ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής στόλου για οκτώ οχήματα, τριών οχημάτων περιπολίας, τριών αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, τριών μεταλλακτών (Inverter) αυτοκινήτων, τριών φορητών modem και τριών ασυρμάτων οχημάτων.

Στη σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τους δήμους του δικτύου προβλέπεται επίσης η εξειδίκευση των κινδύνων που μπορεί να υπάρχουν για την περιαστική ζώνη της Θεσσαλονίκης, η ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών και σχεδίων δράσης ενεργειών για τους εθελοντές πολιτικής προστασίας, η εκπαίδευση των εθελοντών και η δημιουργία μητρώου εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η παραχώρηση του εξοπλισμού και των οχημάτων θα δώσει τη δυνατότητα στους δήμους να συνδράμουν αποφασιστικά όλο το μηχανισμό πολιτικής προστασίας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών και πλημμυρών.