Skip to main content

Εξοπλίστηκαν οι ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ με τη δωρεά του Κολλεγίου Ανατόλια

Αξιοποιήθηκε για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ η δωρεά που συγκέντρωσε το Κολλέγιο Ανατόλια για τη στήριξή του.

Ένας αναπνευστήρας ΜΕΘ καθώς και μηχανήματα κλιματισμού – εξαερισμού θαλάμων αρνητικής πίεσης ήταν το αποτέλεσμα της δωρεάς των 56.000 ευρώ που συγκέντρωσε το Κολλέγιο Ανατόλια από δωρεές μελών της κοινότητάς του για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.

Όπως γνωστοποίησε με επιστολή του ο Διοικητής και Πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης, προς τη Διοίκηση του Κολλεγίου Ανατόλια, η δωρεά αποτελεί μία σημαντική επένδυση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και θα συμβάλλει «στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών σε όλους τους ασθενείς του νοσοκομείου, η οποία θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου, και θα διευκολύνει σημαντικά το έργο που επιτελεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατά τη νοσηλεία των ασθενών προάγοντας στο μέγιστο την ασφάλειά του» όπως ο ίδιος αναφέρει.

Το ΑΧΕΠΑ αποτελεί από τις 4 Φεβρουαρίου 2020 το κύριο Νοσοκομείο Αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19 στη Βόρεια Ελλάδα, λειτουργώντας ως Κέντρο Υποδοχής και ως Κέντρο Νοσηλείας όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Θέλοντας να στηρίξει άμεσα τη μεγάλη προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών, το Κολλέγιο Ανατόλια διοργάνωσε καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων από την Κυριακή 29 Μαρτίου έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020. Χάρη στις δωρεές μαθητών, γονέων, εργαζομένων, αποφοίτων και φίλων, ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός συγκέντρωσε περισσότερα από 56.000 ευρώ μέσα σε έξι ημέρες.

Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του προσωπικού του νοσοκομείου προς τη Διοίκηση του Κολλεγίου Ανατόλια για τη στήριξη στο έργο του νοσοκομείου «που αποτελεί μέρος της ιστορικής διαδρομής του σχολείου από τη στιγμή της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα».

Το Κολλέγιο Ανατόλια έλαβε περισσότερες από 320 δωρεές από κάθε γωνιά του κόσμου: την αρχή έκαναν οι μαθητές δωρίζοντας 5.000 ευρώ από τα έσοδα που συγκέντρωσαν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου, και ακολούθησαν γονείς, εργαζόμενοι, απόφοιτοι, και φίλοι του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου, στέλνοντας ένα συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα στήριξης σε όσους βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την επικίνδυνη αυτή νόσο. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού μέσα στην πρώτη ημέρα ο αρχικός στόχος των 15.000 ευρώ είχε υπερκαλυφθεί.

Ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνος Βλάχος ευχαρίστησε θερμά την κοινότητα του σχολείου για τη συγκινητική ανταπόκριση: «Σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές, η έκφραση συλλογικότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης εμψυχώνει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ταυτόχρονα εμπνέει αισιοδοξία ότι όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε μια πιο ισορροπημένη και δίκαιη κοινωνία».

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ιστορικής αποστολής του Κολλεγίου που ανέκαθεν πρωτοστατούσε και αναλάμβανε δράσεις για τη στήριξη της κοινότητας και της κοινωνίας, όπως το νοσοκομείο και το ορφανοτροφείο για τα ορφανά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου που λειτουργούσε το Κολλέγιο στα χρόνια της Μερζιφούντας (1886 – 1921), καθώς και το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που για πρώτη φορά οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη για την ανακούφιση των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, παρά το γεγονός ότι και το ίδιο το σχολείο και οι άνθρωποί του ήταν πρόσφυγες με μεγάλες ανάγκες.