Skip to main content

Εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης στην περιοχή Στρεμπενιώτη

Η εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης θα ξεκινήσει Κυριακή πρωί, στις 10 π.μ., με τη βοήθεια των αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Πρασίνου.

Με σταθερό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και της αισθητικής όλων των περιοχών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι, μαθητές σχολείων και σύλλογοι της περιοχής, καλούνται να συμμετάσχουν και φέτος στο ραντεβού που διοργανώνει ο δήμος για την αναγέννηση του οικοσυστήματος και την ενδυνάμωση του φυσικού πλούτου, την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, στη Δ.Ε. Νεάπολης.

Περισσότερα από 200 διακοσμητικά και οπωροκηπευτικά δενδρύλλια και θάμνοι θα εμπλουτίσουν το υφιστάμενο πράσινο και θα αναμορφώσουν την εικόνα του ανεκτίμητου αυτού πνεύμονα πρασίνου και ζωτικό χώρο πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας του δήμου, που γίνεται καθημερινά πόλος έλξης για εκατοντάδες πολίτες, αθλητές και συλλόγους ολόκληρης της πόλης, με παράλληλο στόχο «την ανάδειξη του εθελοντισμού, της αγάπης και της κοινωνικής ευαισθησίας για το περιβάλλον, την οποία οφείλουμε να επιδεικνύουμε σταθερά όλοι μας, μικροί και μεγάλοι», όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και τοπικός αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Νεάπολης, Δημήτρης Ζιγκερίδης, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, με τη στήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Νεάπολης και της ομάδας «Φίλοι ΣΤΡΕΜΠΕΝΙΩΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ».

Η εξόρμηση καθαρισμού και δενδροφύτευσης θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, στις 10 π.μ., με τη βοήθεια των αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Πρασίνου, και οι συμμετέχοντες εθελοντές θα συγκεντρωθούν στην προέκταση της οδού Ελ. Βενιζέλου, στο ανοιχτό πάρκινγκ του ΕΑΚ Νεάπολης, στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Η καθαριότητα και η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθούν στα εξής σημεία:

Δίπλα από τα γήπεδα του Τένις

Στο πάρκο και το παρκάκι της οδού Μητροπόλεως

Στον χώρο κάτω από το 4ο-5ο Γυμνάσια Νεάπολης

Στον χώρο επί των οδών Διγενή και Μητροπόλεως

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή πετρωδών αντικειμένων στους παραπάνω χώρους, απομάκρυνση δυο μπασκετών, καθώς και αποκομιδή πλακών στην αρχή προέκτασης της οδού Βενιζέλου.