Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξόρμηση στελεχών ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο - Κάλεσμα στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης έκαναν εξόρμηση στο κέντρο, μοιράζοντας φυλλάδια σε περαστικούς, συνομιλώντας μαζί τους για τα προβλήματά τους

Πολιτική εξόρμηση στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αιχμή την απεργία της 9ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Τρίτης.

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιώντας τη σχετική απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών το προηγούμενο διάστημα, την υπάρξη δηλαδή εξορμήσεων σε μέρη με μαζική απήχηση στον κόσμο, μοίρασαν φυλλάδια σε καταστηματάρχες, περαστικούς και τοποθεσίες όπου συχνάζει η νεολαία, συνομιλώντας μαζί τους για τα προβλήματά τους, παρουσιάζοντας παράλληλα τις «έξι εθνικές προτεραιότητες», το πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον τίτλο «Δικαιοσύνη παντού» όπως το ανέπτυξε ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Η εξόρμηση, με τρία διαφορετικά κλιμάκια, ξεκίνησε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης επί της οδού Εγνατίας, ενώ τα φυλλάδια που μοιράζονταν αναφέρονταν στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Κατά την εξόρμηση πραγματοποιήθηκε και μια... συνάντηση από τα παλιά. Ένα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κινούνταν επί της οδού Αριστοτέλους πέτυχε τον πρώην υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί της πρώτης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Εκεί, μέλη του κλιμακίου συνομίλησαν με τον πρώην υπουργό για λίγη ώρα σε ευχάριστο κλίμα, μέχρις ότου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τελικά αποχωρήσει.

Νωρίτερα ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α'Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς σε δηλώσεις του τόνισε ότι «είμαστε σήμερα εδώ κάνοντας εξόρμηση για την ακρίβεια και την προπαγάνδιση της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση των σκανδάλων, των υποκλοπών, της ακρίβειας, θα πάρει δυναμική απάντηση στον δρόμο κατά τη γενική απεργία. Ο κόσμος της εργασίας και οι νεολαίοι θα δώσουν δυναμικό "παρών", δίνοντας μια απάντηση στην κυβέρνηση και στο σκληρό ανελεύθερο, νεοφιλελεύθερο δόγμα της. Ο ελληνικός λαός έχει μια επιλογή και η κυβέρνηση μια και μόνο διέξοδο, να προχωρήσει σε εκλογές εδώ και τώρα για να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Ο ελληνικός λαός έχει αυτή την επιλογή. Ή να επιλέξει έναν εφιάλτη δίχως τέλος ή να βάλει τέλος στον εφιάλτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Αμανατίδης υπογράμμισε ότι «τα τρία Α, Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Αλλαγή δηλαδή, με τα οποία σηματοδότησε την αρχή μιας μεγάλης εκστρατείας ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να γίνουν πραγματικότητα, για αυτό απαιτείται κοινωνική εγρήγορση και κοινωνικός ξεσηκωμός. Η απεργία της 9ης Νοεμβρίου θα πρέπει να γίνει η αφετηρία και γεγονός ώστε να είναι ο καταλύτης για την κοινωνική αλλαγή που πρέπει να γίνει».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης επισήμανε πως «και σε ό,τι αφορά την απεργία της 9ης Νοεμβρίου και σε ό,τι αφορά την πολιτική ιστορία του τόπου, οι δρόμοι θα γράψουν τη δική τους ιστορία και πρέπει να γραφτούν με ενημέρωση, με απόλυτη αλήθεια και προτάσεις για το μέλλον του τόπου».

Στα κλιμάκια μεταξύ άλλων συμμετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Δήμητρα Θωμά, ο αναπληρωτής συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Μίλτος Οικονόμου, ο οργανωτικός υπεύθυνος Θεσσαλονίκης, Χάρης Τσιόκας, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και άλλα τοπικά στελέχη.