Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Ο ημιαυτόματος εξωτερικός απινιδωτής τοποθετήθηκε στην πύλη του κτηρίου μετά από αίτημα και πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, μετά από αίτημα και πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) απέκτησε -με δαπάνη από τον τακτικό του προϋπολογισμό- ημιαυτόματο εξωτερικό απινιδωτή με οδηγίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέρος των υπαλλήλων του Διοικητηρίου ενημερώθηκε για τη χρήση του απινιδωτή και εκπαιδεύτηκε στην παροχή πρώτων βοηθειών. Ανάλογη ενημέρωση έγινε και στους αστυνομικούς υπάλληλους που υπηρετούν στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), αφού η συσκευή βρίσκεται στην πύλη του κτηρίου προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν και σε πολίτες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.«Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)» σημείωσε ο Υφυπουργός κ. Θεόδωρος Καράογλου, ευχόμενος «ο απινιδωτής να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί και η πρωτοβουλία του Διοικητηρίου να βρει μιμητές και άλλους φορείς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ